Cateva dintre motivele pentru care sa apelezi la un implant dentar atunci cand ai nevoie de inlocuirea dintilor

Caderea dintilor este cu siguranta cea mai complicata problema dentara cu care se poate confrunta o persoana. Afectarea starii de sanatate dar si a aspectului estetic sunt cele mai grave complicatii ce pot aparea ca urmare a caderii dintilor. Avand in vedere acest lucru dintii cazuti trebuie inlocuiti cat mai repede cu putinta. Implantul dentar este in acest moment cea mai moderna modalitate prin care dintii cazuti pot fi inlocuiti cu succes. Cateva dintre motivele pentru care implantul dentar este recomandat in momentul in care este necesara inlocuirea dintilor cazuti sunt:

  • Recuperarea functiei masticatorii este cel mai important avantaj oferit de catre implantul dentar. Dupa efectuarea acestei interventii pacientul va putea manca asa cum o facea in momentul in care avea dintii naturali, lucru care din momentul in care iti cad dintii pare doar un vis irealizabil.
  • Durata de utilizare foarte mare este un alt motiv pentru care implantul dentar este cea mai buna varianta pentru inlocuirea dintilor cazuti. Acest tip de inlocuire a dintilor cazuti nu imita doar din punct de vedere estetic dintele natural ci face acest lucru si din punct de vedere a duratei de utilizare. In cazul in care dintii implantati sunt intretinuti corespunzator acestia au o durata de utilizare la fel de mare ca in cazul dintilor naturali.
  • Faptul ca implantul dentar nu necesita interventii la dintii aflati in vecinatatea dintelui cazut este un alt mare avantaj oferit de catre aceasta tehnica de inlocuire a dintilor. Datorita acestui avantaj atat timpul necesar inlocuirii dintilor cazuti cat si costurile necesare acestei activitati sunt mai mici decat in cazul altor metode de inlocuire a dintilor cazuti.
  • Stabilitatea pe care o ofera dintilor este un lucru important in cazul in care iti doresti sa nu ai probleme din punct de vedere dentar, acest lucru fiind un alt motiv pentru care medicii stomatologi recomanda aceasta metoda de inlocuire a dintilor cazuti.

In concluzie apelarea la un implant dentar este in acest moment cea mai buna varianta pentru inlocuirea dintilor cazuti, acest lucru datorandu-se multiplelor avantaje pe care le ofera aceasta metoda, cateva dintre cele mai populare avantaje fiind prezentate in cadrul acestui articol.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *