MERIAL lanseaza in Romania P R O G R E S S I S prin VETECO Cel mai folosit vaccin inactivat contra Sindromului Reproductiv si Respirator Porcin

Ieri, 12 Mai 2004, Compania MERIAL, unul din liderii mondiali in medicina veterinara, lanseaza in Romania prin intermediul importatorului sau exclusiv pe teritoriul national, Veteco Romania S.R.L., vaccinul P R O G R E S S I S, vaccin inactivat contra “Sindromului Reproductiv si Respirator Porcin” (P R R S). Vaccinul este destinat imunizarii scroafelor si scrofitelor de inlocuire din fermele de crestere a porcinelor in sisteme intensiv-industriale.

Lansarea a avut loc intr-o ambianta placuta, profesionala la Sala Regina Maria de la Athenee Palace Hilton din Bucuresti, incepand cu ora 10.30.

Au fost invitati manageri si medici veterinari din toata tara implicati in cresterea porcinelor, precum si reprezentanti ai Autoritatilor Veterinare din Romania.

Au conferentiat domnii Francois Joisel si Stephane Imbert de la Merial, ambii responsabili de programele de dezvoltare a vaccinului P R O G R E S S I S in Europa.

P R O G R E S S I S a fost lansat in urma cu 6 ani in majoritatea tarilor din Europa, fiind actualmente cel mai folosit vaccin pentru diminuarea pierderilor economice in efectivele de porcine infectate cu PRRS, acoperind mai mult de 25% din aceasta piata.

Evaluarile facute de specialisti din Franta au aratat ca in fermele infectate cu PRRS, pierderile economice cauzate de perturbarea activitatii de reproductie pot ajunge pana la 230 € / scroafa / an si aproximativ 10 €, pentru fiecare porc la ingrasat.
Programele de vaccinare cu P R O G R E S S I S pot reduce intr-o maniera eficienta aceste pierderi participand astfel la cresterea rentabilitatii activitatii de crestere a porcinelor din Romania.

Calitatile de exceptie ale vaccinului si faptul ca este un vaccin inactivat, ceea ce-i confera cea mai inalta siguranta in exploatare facand imposibila reconversia la patogenitate a virusului vaccinal, reprezinta cele mai importante argumente pentru introducerea acestui vaccin in programele de vaccinare ale fermele de crestere a porcinelor din Romania.