Confectii metalice: evolutie, tendinte, dinamica

Confectiile metalice au luat avant odata cu incetarea crizei si regresarea sectorului de constructii. Cresteri importante s-au observat atat pe segmentul de confectii metalice industriale cat si pe cel de confectii metalice pentru constructii  si asta datorita dezvoltatorilor si a antreprenorilor care contribuie la expertizarea constructiilor dar si a proiectelor proprii de anvergura.

Daca in anii precedenti, criza a afectat puternic constructiile, industria auto si alte sectoare in care activitatea nu  putea fii dusa la bun sfarsit fara structuri metalice sudate si alte componente metalice sudate, in prezent se manifesta cereri importante pe aceste segmente.  Nu doar volumul a crescut dar si pretentiile cu privire la modul in care sunt produse aceste confectii s-a modificat.

Anii trecuti, antreprenorii se multumeau cu confectiile metalice deja existente in micile ateliere insa acum acest fapt nu se mai potriveste si asta pentru ca multe dintre proiectele lansate au nevoie de piese personalizate, de piese adaptate care sa se potriveasca perfect in ansamblul general. Chiar si elementele aparent banale, pot fi produse in prezent la dimensiunile solicitate si astfel incat sa se integreze perfect, si asta datorita echipamentelor tehnologice inovatoare folosite de companiile de productie care isi respecta businessul si clientii.

Se observa tendinte catre confectii metalice personalizate

Proiectele cu personalitate capata contur datorita  elementelor care le confera un stil aparte, si acest aspect este  exploatat intens de antreprenorii care doresc sa se evidentieze prin originalitate, calitate si bun-gust. Confectiile metalice pentru constructii solicitate nu mai se rezuma la table si structuri metalice sudate  cu aspect banal, ci se doresc a completa si a scoate din anonimat constructia, de aceea fie sunt folosite table stantate, fie sunt integrate elemente cu taieturi fine perfect realizate.

Conform specialistilor din domeniu operatiunile de personalizare a constructiilor cu ajutorul confectiilor metalice nu pot fi realizate decat cu ajutorul utilajelor imbunatatite din punct de vedere tehnologic. Aparatura este esentiala pentru a avea succes in acest domeniu si daca in anii precedenti, micile ateliere puteau satisface necesarul pe aceasta parte, acum pretentiile ridicate si exigentele manifestate de antreprenori impun folosirea unor dispozitive performante.

Dealtfel tot utilajele sunt responsabile si pentru procesul de automatizare; cu cat sunt mai bine echipate din punct de vedere tehnologic, cu atat sunt mai rapid finalizate comenzile. Pe de alta parte acuratetea si precizia sunt in stransa legatura cu performantele tehnologice.

Pentru ca cele mai frecvente operatiuni ce tin de confectii metalice pentru constructii sunt cele de debitare tabla , debitare laser pentru precizie si finisaje impecabile, sudare structuri metalice si stantare, atelierele trebuie sa fie dotate cu echipamentele adecvate care sa permita realizarea rapida a acestora.

Dinamica pietei de confectii metalice pentru constructii

Din studiile realizate de specialisti reiese ca sectorul lucrarilor de constructie a cladirilor rezidentiale este cel care a cunoscut evolutie pozitiva in ultimii ani, deci cele mai multe confectii metalice sunt concentrate catre acesta.

Urmatorul sector in care se manifesta cerere mare pentru structuri sudate este cel al fabricarii echipamentelor agricole, urmat indeaproape de fabricarea de echipament pentru industria auto.  Cea ce reiese din aceste analize este faptul ca cele mai mari cereri sunt pentru proiectele personalizate ce necesita echipamente tehnologice performante.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *