Ghidul cerceilor din argint – Tipuri si inchizatori

Cerceii din argint sunt printre cele mai versatile bijuterii pe care le poti purta – se potrivesc atat la o tinuta eleganta, cat si la una casual. Cu siguranta ai si tu cateva perechi in cutia ta de bijuterii, dar stii si cum se numesc sau ce tipuri de inchizatori au?
Acest ghid te va ajuta cu siguranta sa gasesti perechea perfecta pentru tine data viitoare cand vei vrea sa iti cumperi o pereche de cercei din argint!

Cerceii stud sunt cei mai simpli si clasici cercei si nu se vor demoda niciodata. Pot fi realizati din diamante sau pietre semipretioase montate pe o tija din aur, argint sau alt metal care trece prin gaura din ureche si se fixeaza in spate cu o mica piesa tip fluture, din acelasi metal. Acestia sunt de obicei prima pereche de cercei a fiecarei femei, deoarece sunt cei mai folositi in saloanele si bijuteriile la care poti merge pentru a-ti gauri urechile.

Cerceii cercuri sunt un alt tip care pare sa fie mereu la moda. Avand o forma circulara, acesti cercei trec prin gaura urechii si se unesc cu celalalt capat in spatele urechii. Desi se numesc “cercuri” nu e neaparat sa aiba aceasta forma, ci ii vei gasi si sub forma de stele, inimioare sau alte modele. Vei gasi de asemenea si dimensiuni diferite – de la cercei mici, lipiti de lobul urechii, pana la cercei mari, care ajung pana la barbie.

Cerceii candelabru, asa cum sugereaza si numele, sunt acei cercei care atarna de pe ureche si au o agatatoare tip carlig care iese in spatele urechi. Pot avea o lungime discreta, de la 1-2 cm, sau pot ajunge pana la umar. De cele mai multe ori, acesti cercei sunt impodobiti cu pietre semipretioase sau diamante.

In ceea ce priveste inchizatorile, acestea se incadreaza intr-una din urmatoarele categorii:

Inchizatorile carlig sunt curbate si, de obicei, suficient de lungi incat sa nu aiba nevoie de un sistem aditional de fixare in spatele urechii.

Inchizatorile cu balama sunt folosite de cele mai multe ori la cerceii cercuri sau la cei candelabru de dimensiuni mai mici.

Inchizatorile de tip fluture sunt mici piese metalice prin care trece tija cercelului in spatele urechii, si care asigura fixarea cercelului pe ureche.

Inchizatorile surub ale cerceilor de argint sunt similare celor de tip fluture, dar spre deosebire de acestea, se insurubeaza pe tija care trece prin ureche.

Acum ca stii cum functioneaza fiecare tip de cercei si inchizatorile acestora, e momentul sa iti cumperi urmatoarea pereche de cercei din argint!

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *