Gradinita particulara sector 1, locul unde copiii vor sa-si patreaca sarbatorile

Nici nu a venit bine noiembrie, ca incepem sa ne facem planuri unde ne petrecem sarbatorile de iarna. De pilda eu prezint cu insufletire destinatia Bran-Moeciu, in timp ce sotul nici nu se gandeste sa nu mergem in Apuseni sau in Maramures.
-Undeva departe, sa ni se piarda urma, imi spune cu scantei in priviri. Sa fim doar noi trei la o pensiune sau la o cabana si sa ni se serveasca mancare buna si liniste: dimineata , la pranz si seara! Sa ninga cu atata fericire, incat sa uitam tot stresul cotidian si sa ne cufundam in lumea povestilor alaturi de puiul nostru drag!
Cel mic asculta interesat conversatia, apoi intervine cu intelepciune:
-Pai, de ce sa mergem atat de departe, tati, cand locul ideal este la doi pasi de noi? Stiu sigur unde ne vom simti linistiti, doriti si iubiti, plus ca au cea mai buna mancare din Romania si un desert sa te lingi pe degete nu alta!
L-am privit in acelasi timp cu mandrie si ne-am gandit ca devenise pasionat de geografie sau auzise colegii vorbind despre locul ideal de petrecere a sarbatorilor.
-Unde, dragul mamei, l-am incurajat sa ne spuna?
Si eu si tatal sau eram gata sa ne sacrificam opiniile de dragul lui. Daca el a descoperit un loc unde sa avem cel mai fericit Craciun, acolo mergem, oricat ne-ar costa.
-La gradinita mea, adica la gradinita particulara sector 1.
Nu am ras si am fost foarte multumiti ca baiatul nostru asociaza gradinita cu locul in care doreste sa-si petreaca sarbatorile alaturi de noi. Abia acum am inteles noi de ce era el atat de trist cand lua vacant si numara zilele si astepta cu nerabdare sa treaca vacanta sa se intoarca iar acolo.
Am zambit amintindu-ne cum si noi, indragostiti fiind, primeam vacanta cu infinita tristete fiindca ea ne despartea si ne iubeam mai mult decat se putea exprima in cuvinte. Fiul nostru nu ajunsese la varsta iubirii, dar era atasat de atmosfera, de personalul si de colegii pe care si-i facuse acolo. Dupa ce ne-a dat pupicii de noapte buna s-a retras in camera sa.
-Sunt fericita de alegerea facuta atunci, i-am spus barbatului pe care-l iubeam mai mult ca in studentie fiindca aveam o multime de experiente de viata comune, dar privesc cu mare ingrijorare viitorul.
Jumatatea mea stie mereu sa-mi anticipeze ideile si sa-mi dezamorseze indoielile:
-Pai mergem tot pe mana conceptului educational TeddyBar, mi-a spus sigur pe el! Au si scoala particulara care se desfasoara dupa aceleasi principii. Copiii sunt in centru atentiei si sunt condusi pas cu pas sa se autocunoasca pe deplin. Pentru ca suntem foarte ocupati, il dam si la after school sa vina cu lectiile facute acasa. Va fi cea mai fericita copilarie pe care i-o putem asigura cu investitii minime!
-Iti multumesc ca i-ai gasit gradinita de care este indragostit, dragul meu, i-am spus duios in timp ce am asezat capul pe umarul sau puternic pe care mi l-a daruit pentru toata viata. Poate ca si scoala il va atrage la fel de mult!

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *