Parcarea din vis

Peste o saptamana plec in Africa si rezolv doua lucruri importante pentru mine: ajut oamenii defavorizati si explorez un pamant pe care il iubesc si la care nu as fi avut acces altfel. Noaptea numai pot dormi. Visez cum sunt inconjurat de lei sau de leoparzi, alerg sa-mi salvez viata de crocodili, dar e un simplu vis!
Nimic nu ma poate opri din drumul pe care-l astept o viata. Beau un pahar cu apa rece si adorm la loc. Acum conduc spre Otopeni. Nu am pe nimeni in Bucuresti. In grija cui sa las masina? M-am gandit sa o abandonez intr-o parcare publica si neplatita.

Cobor din masina si astept autobuzul. Ma urc in mijlocul de transport care ma va duce la aeroport, dar pe geam vad cum o ceata de raufacatori bruscheaza usile masinii si pleaca. Dau sa cobor din autobuz, dar soferul nu-mi deschide usile. Strig, protestez, in zadar.

Ma scald in sudoare:
-Am pierdut masina.
-Nu ai pierdut nimic, nici pe mine, imi spune sotia, in timp ce ma trezeste. Te-ai gandit unde lasam masina?
Intrebarea acesta chiar ma trezeste. Ies usurel din dormitor si intru in biroul meu. Pun motoarele de cautare sa lucreze pentru mine, adica tastez parcare aeroport otopeni iar ea apare acolo. Am ochii carpiti de somn, dar sunt un internaut cu vechime.Completez formularul de rezervare a unui loc si dupa ce finalizez totul ma intorc in pat langa fiinta dulce si draga care imi tine companie.
Conduc masina spre aeroport, iar jumatatea mea fluiera un cantec vesel Suntem fericiti. Intram in parcarea ingradita fiindca bariera ne permite. Agentii de paza de la firma de securitate ne saluta. Stiu exact pe ce loc voi parca si sunt fericit ca las masina la loc sigur, ingradit, cu paza. Cand ridic ochii dupa un avion care se inalta usor pe cer, cum se va inalta al nostru, vad camerele de luat vederi.

-Ei, ce bine ca s-a reluat visul, soptesc usor, in timp ce de la fereastra avionului zaresc locul sigur de parcare, iar pana la terminat am fost adusi cu un microbuz aproape nou si curat cu 9 locuri.
-Unde lasam masina, dragule, ma intreaba sotia in timp ce umple castile de cafea? Nu prea te-ai odihnit noaptea trecuta.
Ii relatez cu lux de amanunte parcarea din vis, din care hotii ne furau masina, apoi ii amintesc cum ea m-a trezit si cautand pe internet am gasit o parcare la Otopeni si am rezervat un loc, dar aveam ochii carpiti de somn si mai multe nu stiu. Ii spus ca am reluat visul initial si de data acesta masina era in siguranta.
-Vezi? Pentru asta te iubesc eu pe tine! Mereu esti cu capul in nori. Ai rezervat loc de parcare, fara sa vezi ce conditii au?

Imi place cand ma cearta ca o profesoara si o chem langa mine sa-i arat pe tableta ca:
-parcarea este ingradita
-camere de luat vederi sunt peste tot
-agentii de paza stau la datorie.
E fascinata si trebuie sa-i mai dau explicatii legate de pret, sa nu creada ca nu avem cu ce plati visul din parcarea sigura a oricarei masini.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *