Samsung aduce o calitate excepțională a imaginii și design-uri elegante ale televizoarelor 8K cu ajutorul driverului IC de afișare

Interfața USI-T 2.0 în driverul de afișare 8K aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește performanța și eficiența

DDI-ul 8K atinge cea mai mare viteză a interfeței intra-panou de 4Gbps, permițând rezoluții foarte înalte în televizoare fără ramă

București, 30 ianuarie 2019 – Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a anunțat astăzi lansarea unui driver IC de afișare 8K (DDI), care furnizează conținut în rezoluție 8K pe televizoarele sale, cu o viteză de transfer a datelor de până la 4 gigabiți pe secundă (Gbps).

Noul DDI (S6CT93P) adoptă interfața Unified Standard pentru televizizoare (USI-T) 2.0, care dublează viteza intra-panou USI-T 1.0 de 2Gbps. Dublarea capacității de transfer a datelor DDI îmbunătățește considerabil eficiența și performanța sistemului de afișare și reduce nevoia de componente suplimentare. Acest lucru permite, de asemenea, crearea unor televizoare mai subțiri, fără ramă, cu dimensiuni ale display-ului de 165 cm sau mai mult.

“Pentru a putea furniza o rezoluție 8K adevărată, este esențial ca DDI-urile să suporte o viteză de 4Gbps a interfaței intra-panou. 8K DDI (S6CT93P) de la Samsung cu USI-T 2.0 va aduce pe ecranele premium imagini 8K extraordinare care vor duce experiența vizuală de pe televizoarele cu ecrane mari la un alt nivel”, a declarat Ben K. Hur, vicepreședinte senior al System LSI marketing at Samsung Electronics.

Pe măsură ce din ce în ce mai mulți consumatori caută experiențe imersive de vizionare cu o claritate foarte detaliată și culori realiste pe televizoarele cu ecran mare, ecranele necesită densități mai mari ale pixelilor pe panouri mai mari. Dat fiind faptul că rezoluția 8K are de patru ori mai mulți pixeli decât 4K UHD, cantitatea de informație transferată într-un panou trebuie să crească și ea, precum și numărul de componente care să susțină această încărcare. Performanța avansată a DDI-ului 8K de 4Gbps minimizează adaosurile necesare în jurul display-ului, oferind mai multă libertate în design-urile premium 8K TV.

Noua interfață suportă de asemenea o funcționalitate a egalizatorului (EQ) care utilizează canale bidirecționale între controlerul de sincronizare (TCON) și DDI-urile individuale. În loc să calibreze fiecare DDI manual, EQ-ul inteligent poate programa simultan toate DDI-urile dintr-un panou, reducând astfel posibilitatea erorilor de biți și a resurselor necesare pentru producția panourilor.

Eșantioanele 8K DDI, precum și licența pentru interfața USI-T 2.0, sunt disponibile în prezent.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *