Lansare AMD Radeon RX 6700 XT

În cadrul evenimentului „Where Gaming Begins” aflat la a treia desfășurare, AMD a prezentat noul produs din seria plăcilor grafice AMD Radeon RX 6000, AMD Radeon RX 6700 XT. Aceasta este adaptată la cele mai înalte standarde de performanță, generând cadre video pline de dinamism și acuratețe la rezoluția de 1440p.

Realizată pe arhitectura inovatoare AMD RDNA 2 cu 12GB memorie GDDR6, AMD Radeon RX 6700 oferă cu până la de 2 ori mai multă performanță în gaming față de generațiile precedente de plăci grafice. Tot la capitolul diferențe, Radeon RX 6700 depășește pragul de 165 FPS obținut de predecesorii săi în jocurile consacrate la rezoluție 1440p. Astfel, noua placă video reprezintă un upgrade considerabil pentru posesorii plăciilor video care au fost lansate în urmă cu doi-trei ani.

Screenshot 2021-03-04 141040

Caracteristicile AMD Radeon RX 6700 XT:

  • AMD Infinity Cache – memoria cache de ultimă generație este de 96MB, oferă o lățime de bandă de până la 2,5 ori mai mare față de o arhitectură tradițională, la același nivel de consum, pentru performanțe ridicate în jocuri
  • AMD Smart Access Memory    oferă performanțe mai mari la combinarea plăcilor grafice din seria AMD Radeon 6000 cu noile procesoare AMD Ryzen 5000 ori cu AMD Ryzen 3000 și cu plăcile de bază din seria AMD 500, combo ce produce un boost de performanță de 16%.
  • 12GB de mare viteză GDDR6 VRAM – Proiectată pentru a oferi performanță în cele mai complexe jocuri din prezent, dar și pentru viitoarele jocuri AAA la rezoluții mari și setări maxime.
  • AMD Radeon Software Adrenalin – reprezintă ecosistemul AMD Radeon ce facilitează experiența în jocuri. Variabile Rate Shating oferă suport Radeon Boost pentru a crește performanța cu până la 27% în jocuri și împreună cu suportul DirectX12 pentru Radeon Anti-Lag va reduce input-lag-ul și va oferi un avantaj competitiv în gaming
  • DirectX Raytracing (DXR) – plăcile grafice bazate AMD RDNA 2 sunt optimizate pentru o oferi efecte de lumină, umbre și reflexii în timp real cu DXR, iar în momentul când sunt asociate cu AMD FidelityFX oferă cea mai bună claritate chiar și pentru cele mai mici detalii, iar performanța va rămâne la cele înalte cote,  fiind un echilibru ideal între performanță și calitatea imaginii.

Parteneriat cu departamentul de gaming Mercedes-AMG

AMD a anunțat colaborarea cu divizia de eSports a celor de la Mercedes-AMG Petronas Formula 1. Astfel, Mercedes a selectat o combinația puternică de componente hardware (plăci grafice AMD Radeon din seria 6000 și procesoarele pentru desktop AMD Ryzen din seria 5000) și tehnologiile avansate de software AMD pentru a-și alimenta platformele de eSports, oferind framerate-uri ridicate, latență scăzută și cea mai bună experiență în simulatoarele de curse.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *