Președintele Huawei Europe discută despre gestionarea crizei la Forumul Global Peter Drucker

[Viena, 29 octombrie 2020] Ediția din 2020 a Forumului Global Peter Drucker s-a desfăşurat joi în Viena, Austria, orașul natal al celui mai mare om de management. Evenimentul care se desfășoară din 2009, anual, timp de două zile, aflat în acest an la a 12-a ediție, reunește profesioniști ai managementului modern din întreaga lume pentru a dezbate despre leadership-ul eficient și gestionarea crizelor în timpul pandemiei de COVID-19.

În secolul 21, domeniul leadership-ului îndură multe lacune, potrivit lui Richard Straub, fondatorul Forumului Drucker, care susţine că “leadership-ul este peste tot”, deviza evenimentului din acest an.

Adresându-se publicului cu privire la inovație, deschidere și colaborare în perioadele dificile, preşedintele Huawei Europa, James Li, a vorbit despre trei teme care ar trebui să ghideze managerii de astăzi: concentrarea pe valorile de bază ale companiei, tehnologia inovatoare și colaborarea globală.

“De-a lungul timpului, am dezvoltat o convingere fermă că cel mai bun răspuns la adversități este acela de a fi centrat pe client. Cel mai bun răspuns la o provocare este să creăm valoare pentru clienții noștri și comunitățile pe care le deservim”, a spus Li, membru al Consiliul de supraveghere Huawei și președintele Huawei Europa.

Iar tehnicienii Huawei au făcut exact asta în urma crizei cauzată de tsunami-ul declanșat de un cutremur cu magnitudinea 9 în Japonia în martie 2011. Tehnicienii au reconstruit în condiții dificile 680 de stații de bază în doar două săptămâni, a reamintit James Li, care este un exemplu de valoare centrată pe client a Huawei.

Bazându-se pe lecțiile învățate în acest an, James Li a spus: “Inovația și conectivitatea vor conduce economia digitală înainte, chiar și în acest moment de criză. Acestea vor fi cheia redresării economice”.

Huawei a avut nevoie de doar 36 de ore pentru a implementa o rețea fără fir de generația a cincea într-un spital nou construit cu 1000 de paturi, special pentru pacienții cu COVID-19, din epicentrul chinez Wuhan la începutul acestui an. Rețeaua de mare viteză cu latență scăzută a permis roboților 5G să poată monitoriza temperatura pacienților și să poată transfera probe medicale și alte informaţii.

În alte zone, pandemia a arătat cât de urgent necesare sunt reţelele 5G și viteza mare de transmisie pentru a implementa măsuri de distanțare socială, cum ar fi teleconferința și școlarizarea la distanță.

James Li a subliniat, de asemenea, dimensiunea socială a leadership-ului modern. „Trebuie să fim mai deschiși, nu mai închiși, mai incluzivi, mai părtinitori, mai uniți, nu împărțiți … Dacă ne putem încuraja pentru a consolida leadership-ul în valori, inovație și colaborare globală, putem trece împreună prin această criză și putem crea un viitor mai bun pentru toată lumea “, a spus el.

———— SFÂRȘIT ———

 

Despre Huawei

Fondată în 1987, Huawei este un furnizor mondial de infrastructură și dispozitive inteligente pentru tehnologia informației și comunicațiilor (ICT). Avem peste 194.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni, deservind peste trei miliarde de oameni din întreaga lume.

Viziunea și misiunea noastră este de a aduce digitalul către fiecare persoană, casă și organizație pentru o lume inteligentă, complet conectată. În acest scop, promovăm conectivitatea omniprezentă și susţinem accesul egal la rețele; aducem servicii cloud și inteligență artificială în toate cele patru colțuri ale lumii pentru a vă oferi o putere de calcul superioară acolo unde aveți nevoie de ea, când aveți nevoie de ea; construim platforme digitale pentru a ajuta toate industriile și organizațiile să devină mai agile, eficiente și dinamice; redefinim experiența utilizatorului cu AI, făcând-o mai personalizată pentru oameni în toate aspectele vieții lor, indiferent dacă sunt acasă, la birou sau în deplasare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați Huawei online la www.huawei.com sau să ne urmăriți pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *