Consumabilele de hartie de diferite tipuri de la sanito.ro

 

Cu siguranta, cu totii ati auzit si folosit consumabile hartie. Nu vorbim despre coli de scris, ci despre hartia folosita zilnic in baie sau bucatarie, in mediul industrial, cat si in cel casnic.  Aceste produse hartie sunt reprezentate printr-un tip de hartie usoara sau usor creponata. Tesutul poate fi obtinut atat din pasta de hartie virgina, cat si din cea reciclata. Hartie de calitate superioara gasim la magazinul online sanito.ro. Aici veti descoperi o gama diversificata de role medicale, prosoape pliate pentru diferite utilizari, hartie pentru cabinete cosmetice etc.

Care sunt avantajele acestei hartii?

Proprietatile cheie sunt: rezistenta, absorbtia, greutatea de baza, grosimea (vrac), luminozitatea, intinderea, aspectul si confortul.

Hartia de acest tip este produsa pe o masina de hartie care are un singur cilindru mare, prevazut cu un dispozitiv de aer cald. Materia prima este pulpa de hartie. Cilindrul este pulverizat cu adezivi pentru a face hartia sa se lipeasca. Creponarea este controlata de rezistenta adezivului, geometria lamei, diferenta de viteza si caracteristicile pulpei de hartie.

Cele mai mari aplicatii de absorbtie a apei sunt produse cu un proces de uscare prin aer. Aceasta ofera o hartie voluminoasa, cu o rezistenta mare la tractiune umeda si o capacitate buna de retinere a apei. Procesul foloseste aproximativ de doua ori energia necesara comparativ cu uscarea conventionala a hartiei. Proprietatile sunt controlate de calitatea pulpei, de creponare si de aditivi. Rezistenta la umezeala este adesea un parametru important pentru hartia de acest tip. Iata si cateva tipuri de hartie:

Hartie igienica

Hartia igienica ( si nu neferim la cea folosita la toaleta) este folosita in mod obisnuit pentru servetele faciale (batiste de hartie), servetele de uz zilnic si prosoape de hartie de uz casnic. Hartia a fost folosita in scopuri de igiena de secole, dar hartia asa cum o stim astazi nu a fost produsa in inainte de mijlocul anilor ’40. Atunci a inceput productia din Statele Unite ale Americii. In Europa, productia industriala pe scara larga a inceput la inceputul anilor ’60.

Servetelele de hartie folosite pentru fata

Aceste servetele se refera la o clasa de hartie moale, absorbanta, de unica folosinta, potrivita pentru utilizare pe fata. Termenul este utilizat in mod obisnuit pentru a face referire la tipul de hartie faciala, de obicei vanduta in cutii, care este conceputa pentru a facilita expulzarea mucusului nazal, desi se poate referi la alte tipuri de tesuturi faciale, inclusiv servetele ce pot fi folosite pentru curatarea fetei.

Primele servetele de hartie au fost introduse in anii 1920. Au fost rafinate de-a lungul anilor, in special pentru a oferi mai multe moliciune si rezistenta, dar designul lor de baza a ramas constant. Importanta servetelului de hartie pentru minimizarea raspandirii unei infectii a fost evidentiata prin prisma temerilor fata de o epidemie de gripa. Oamenii sunt incurajati sa-si acopere gura cu un tesut de hartie atunci cand tusesc sau stranuta.

Prosoapele de hartie

Prosoapele de hartie sunt a doua cea mai mare categorie pentru consumabilele de hartie din lume. Acest tip de hartie are, de obicei, o greutate de baza de 20 pana la 24 g / m2. In mod normal, astfel de prosoape de hartie sunt cu doua straturi. Acest tip de tesut poate fi fabricat din pulpa 100% chimica pana la 100% fibra reciclata sau dintr-o combinatie a celor doua. In mod normal, unele pulpe chimice cu fibre lungi sunt incluse pentru a imbunatati rezistenta.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *