Samsung aduce tehnologia 5G mai aproape de utilizatori, livrând peste 6.7 milioane de device-uri Galaxy 5G în 2019

București – 7 ianuarie 2020 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat livrarea a peste 6.7 milioane de device-uri Galaxy 5G la nivel global în 2019, oferind utilizatorilor oportunitatea de a experimenta viteza și performanța de generație nouă[1]. Conform datelor din noiembrie 2019, Samsung deține 53.9% din piața globală de smartphone-uri 5G[2] și joacă un rol important în industrie, livrând cinci device-uri Galaxy 5G la nivel global, inclusiv Galaxy S10 5G, Galaxy Note10 5G și Note10+ 5G, precum și Galaxy A90 5G și Galaxy Fold 5G, lansate recent.

Utilizatorii sunt nerăbdători să experimenteze tehnologia 5G, iar noi suntem încântați că putem să le oferim un portofoliu divers de device-uri capabile să ofere cea mai bună experiență 5G posibilă. Pentru Samsung, 2020 va fi anul Galaxy 5G și suntem entuziasmați că vom lansa device-uri din diferite categorii capabile să suporte tehnologia 5G, în așa fel încât mai mulți utilizatori să aibă parte de experiențe mobile pe care nu le credeau posibile în trecut”, a declarat TM Roh, președinte și Head of Research & Development în cadrul diviziei IT & Mobile Communications, Samsung Electronics.

Galaxy Tab S6 5G, care va fi disponibilă în Coreea în primul trimestru al anului 2020, va fi prima tabletă 5G din lume care va aduce viteze ultra-rapide împreună cu puterea și performanțele seriei Galaxy Tab[3]. Cu un display premium, specificații multimedia și acum și cu tehnologia 5G, Galaxy Tab S6 5G oferă posibilitatea de a iniția conferințe video la calitate înaltă, precum și experiențe premium de vizionare a live-urilor, a video-urile înregistrate, precum și a jocurile online.

Smartphone-urile 5G au contribuit cu 1% din totalul vânzărilor de smartphone-uri la nivel global. În 2020 însă, vânzările de smartphone-uri 5G vor crește[4] cu 1,687%, ceea ce înseamna o contribuție de 18% din totalul vânzărilor la nivel global. Samsung a fost unul dintre jucătorii de top care au catalizat dezvoltarea pieței 5G în 2019, cu oferte 5G de la un capăt la altul, începând de la contribuția la standardele 3GPP, semiconductori, dispozitive mobile, precum și echipamente de rețea. În următorul deceniu, Samsung este într-o poziție excelentă de a investi în continuare, bazându-se pe avansul dobândit şi pe dinamica momentului”, a declarat Neil Shah, vicepreşedinte pentru cercetare la Counterpoint Research.

Timp de aproape un deceniu, Samsung a lucrat pentru a face din 5G o realitate tangibilă alături de parteneri de transport, grupurile de reglementare și agențiile guvernamentale, în așa fel încât să dezvolte cea mai bună experiență 5G posibilă. Fiind un contributor activ în cadrul grupurilor din industrie precum 3GPP și O-RAN Alliance, Samsung se angajază într-o abordare deschisă și cooperantă în cadrul rețelei care a contribuit la accelerarea livrării de 5G către consumatori și companii. În ultimul an, pe lângă lansarea unui portofoliu variat de dispozitive 5G, compania a atins câteva repere istorice, inclusiv furnizarea de echipamente de rețea pentru primul serviciu comercial 5G din lume în Coreea, precum și colaborarea strânsă cu partenerii de transport mondiali pentru extinderea rețelelor 5G și introducerea experiențelor 5G în scenarii cât mai variate.

În acest an, Samsung va continua să conducă piața în inovația 5G prin progrese vizibile care vor îmbunătăți viteza, performanța și securitatea dispozitivelor Galaxy 5G. În 2020, acestea vor oferi și mai multor persoane acces la noi experiențe mobile care schimbă modul în care aceştia consumă conținut media: filme, televiziune, sport, precum și modalitatea în care joacă jocuri și vorbesc cu prietenii și familia.

Pentru mai multe informaţii privitoare la Samsung Galaxy 5G, accesaţi: news.samsung.com/galaxy,  www.samsungmobilepress.com sau www.samsung.com/galaxy.

[1] Conform datelor oficiale de livrare furnizate de Samsung Electronics

[2] Counterpoint Research: Monthly Market Pulse – Global 5G Smartphone Shipments from January to November 2019

[3] Necesită o conexiune 5G optimă; poate varia în funcție de operator

[4] Counterpoint Research: Market Outlook – 5G Smartphone Forecast by OEM by Regions

 

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *