Panasonic anunță lansarea a două dintre cele mai mici și mai ușoare*1 camere video portabile profesionale 4K 60p din segmentul de piață cu obiectiv superangular, de 25mm*² și un zoom optic de 24x

Panasonic anunță lansarea a două dintre cele mai mici și mai ușoare camere video portabile 4K 60p. Dispunând de o structură compactă și oferind mobilitatea și portabilitatea de teren solicitată de profesioniști, acestea permit realizarea de filmări la calitate ridicată 4K la 60p. Atingând o performanță optică de înaltă calitate cu ajutorul unui obiectiv superangular de 25mm și un zoom inteligent (i.ZOOM) de 32x (la filmare 4K), auto-focalizarea cu precizie ridicată oferită exclusiv de Panasonic asigură viteză sporită, focalizare exactă, atât pentru filmările 4K, cât și pentru cele Full-HD. Noile modele sunt, de asemenea, dotate cu funcții profesionale, cum ar fi cele două inele manuale, un filtru ND, o iluminare video integrată cu LED*3, precum și înregistrare audio lineară PCM la rezoluție ridicată de 24 de biți. Pentru video, noile modele acceptă înregistrare internă 4:2:2 de 10 biți*4, împreună cu noul și ultra-eficientul codec HEVC. De asemenea, se poate selecta varianta dorită dintre diferitele formate de înregistrare disponibile. Iar Wi-Fi-ul integrat acceptă streaming HD în direct folosind doar camera video portabilă.

Panasonic va continua să livreze camere video portabile care acoperă o gamă largă de nevoi, de la înregistrările realizate de regizori la locația filmării și colectarea de știri și până la înregistrarea de conținut 4K de către amatori

*1 Pentru o cameră video portabilă cu obiectiv integrat capabil de înregistrări 4K 60p (începând cu 6 ianuarie 2020. Cercetarea realizată de Panasonic).
*2 echivalent cameră 35mm.
*3 Cu excepția HC-X1500.
*4 Până la 4K30p.

  • Performanță optică pentru o filmare precisă

Obiectivul integrat oferă un zoom optic remarcabil de puternic de 24x, care se încadrează de la superangular de 25mm* până la  600mm*, plus tele-zoom-ul inteligent (i.ZOOM) atinge 32x la o rezoluție 4K și 48x la FHD. Obiectivul acționează independent de cele patru grupe de lentile, atingând astfel zoom-ul optic de 24x și asigurând o dimensiune compactă a camerei.

Datorită obiectivului LEICA Dicomar, care a trecut testele stricte de verificare ale Leica Camera AG în ceea ce privește contrastul, rezoluția obiectivului etc., se pot realiza imagini de o frumusețe nemaiîntâlnită, reușind, în același timp, să suprime aberațiile optice. Sunt încorporate două inele manuale, unul pentru focalizare iar celălalt pentru operarea diafragmei sau zoom-ului. Inelele manuale sunt proiectate la dimensiuni diferite, astfel că inelul corespunzător se poate identifica și controla fără eroare prin atingerea cu degetele. Filtrele ND incorporate pot fi alese dintre 1/4, 1/16, 1/64, și transparent, iar tipul de sticlă folosit este nou și rezistent la deteriorările în timp care pot fi produse de lumina solară focalizată.

* echivalent cameră 35mm.

  • AF de mare viteză și mare precizie, inclusiv AF/AE cu detectare facială

Se obține o viteză superioară de focalizare, stabilitate și performanță la urmărire, atât pentru 4K, cât și pentru full-HD, mulțumită AF/AE cu detectare facială, împreună cu acționarea obiectivului pentru o focalizare precisă. AF/AE cu detectare facială oferă o mare precizie și o expunere suficientă pentru subiecți. În plus, urmărirea subiectului cu recunoașterea culorilor se poate activa doar prin atingerea panoului LCD, ceea ce permite o urmărire exactă și facilă.

  • Stabilizarea optică a imaginii HYBRID pe 5 axe permite captarea stabilă a imaginilor

Atât pentru modul UHD, cât și pentru modul FHD, pe lângă stabilizarea optică a imaginii, stabilizarea electronică a imaginii operează pentru a detecta și corecta pe 5 axe tremurul mâinii, inclusiv neclaritățile generate de posibilele rotații. Aceasta oferă o corectare importantă în condiții instabile, cum ar fi filmările din unghi închis și cele din unghi foarte deschis. Sistemul de stabilizare optică a imaginii  folosește bile pentru a reduce frecarea pe secțiunea de acționare, reușind o corecție delicată, chiar și pentru un tremur al mâinii cu amplitudine ridicată. Aceasta produce imagini fantastice cu tremuratul mâinii suprimat, chiar și la un zoom optic ridicat de 24x.

  • Structură compactă dotată cu 4K/60p mulțumită unui sistem eficient de dispersie a căldurii

Tehnologia de dispersie a căldurii include un ventilator subțire, nou-dezvoltat, făcând posibilă construcția  celei mai mici și mai ușoare camere video portabile din segmentul său de piață, cu un obiectiv integrat capabil de înregistrare 4K 60p. Aspirând aerul din panoul posterior al camerei și dispersând eficient căldura din panoul frontal, se obține o filmare fiabilă și prelungită.

  • Înregistrare la calitate ridicată cu moduri variate

Venus Engine, care conține tehnologii proiectate în colaborare cu LUMIX, este nou integrat în aceste camere video portabile. Aceasta a permis o înregistrare internă 4:2:2 de 10 biți, cu un maxim de 29,98p în UHD și un maxim de 59,97p în FHD.

Odată setată pentru înregistrare la 10 biți, camera video portabilă livrează 4:2:2 HDMI 4K 60p la 10 biți, conducând la o calitate foarte ridicată a captării de imagine cu ajutorul unui dispozitiv extern de înregistrare. Se acceptă și modul HEVC, nou și extrem de eficient (LongGOP/4:2:0 de 10 biți/MOV), pentru înregistrare la 59,97p la o rată ridicată de transfer de 200 Mbps.

  • Înregistrarea cu încetinitorul dezvoltă expresia imaginii

În modul FHD, este posibilă înregistrarea cu încetinitorul la 120 de cadre pe secundă (pentru 59,94 Hz) sau 100 de cadre pe secundă (pentru 50 Hz). Se poate face înregistrarea la 10 biți, obținându-se imagini cu cadru complet și cu zona de imagine nedecupată chiar și la o frecvență ridicată a cadrelor. De asemenea, se poate utiliza focalizarea automată chiar și în timpul înregistrării în Slow Motion.

  • Funcții și tehnologii specifice camerelor profesionale

O lampă puternică este integrată în mâner*1. Luminozitatea poate fi ajustată de la 30% la 100%. Pentru filmări realizate în condiții și mai întunecate, se pot atașa lumini cu infraroșu disponibile pe piață*2. Monitorul de 3,5 inci are 2.760.000 de puncte de rezoluție, fiind de aproximativ două ori mai luminos și având aproximativ de două ori mai mult decât un monitor convențional*3. Oferă o lizibilitate ridicată, chiar și în condiții de soare puternic. Panoul tactil electrostatic a îmbunătățit, de asemenea, ușurința la operare, la selectarea meniului. Ca urmare a faptului că vizorul rabatabil de 1.555.000 de puncte și LCD-ul emit simultan, imaginea care se înregistrează poate fi, de asemenea, confirmată pe monitorul LCD în timp ce este vizualizată pe EVF, îmbunătățind astfel eficiența de lucru. De asemenea, pentru a accepta focalizarea manuală rapidă și precisă, au fost incorporate funcțiile de Asistență la Focalizare, inclusiv Amplificarea, Corectare și AF cu o apăsare. Bateria inclusă nu iese în evidență dacă este atașată și permite o operare continuă de aproximativ 4,5 ore.

*1 Unitatea cu mâner opțională (VW-HU1) este necesară pentru HC-X1500.
*2 Se recomandă: lumină cu o lungime de bandă de 850 nm
*3 HC-X1000

  • Locașul dublu pentru card SD acoperă nevoile actuale de înregistrare video

Se pot instala pe cameră două carduri de memorie în locașul dublu. Cu modul Înregistrare Neîntreruptă, mediul de înregistrare se comută automat și fără efort, de la cadul 1 la cardul 2.* Modurile de Înregistrare Simultană sau Înregistrarea în Fundal poate fi, de asemenea, selectată pentru a se potrivi nevoilor fluxului de lucru și cardului.

* Dimensiunea maximă a unui fișier care poate fi înregistrat pe mai multe carduri SD este de 96 GB. Înregistrarea nu se va opri dacă dimensiunea datelor depășește 96 GB.

  • Înregistrare audio PCM lineară, la rezoluție înaltă, de 48-kHz/24 biți

Pentru fiecare dintre cele 2 canale, a fost integrată o sursă de alimentare Phantom +48V/MIC/Intrare audio XLR cu selecție de linie și volum cu ajustare manuală. De asemenea, acceptă și înregistrare audio pe 2 canale de înaltă calitate cu ajutorul unui sistem PCM liniar de 24 de biți (MOV), AAC (MP4) de 16 biți, sau un sistem Dolby Audio (AVCHD). Unitatea cu mâner opțională (VW-HU1) este necesară pentru HC-X1500.

  • Funcțiile multiple de rețea optimizează fluxul de lucru al utilizatorului

Este integrat un modul Wi-Fi, astfel încât nu există necesitatea unui modul wireless LAN separat, iar o conexiune Wi-Fi este posibilă doar folosind camera video portabilă. Folosind aplicația de tabletă HC ROP, se poate stabili o comandă la distanță prin wireless, inclusiv setările de cameră și comanda obiectivului. Streaming-ul HD compatibil cu RTSP/RTP/RTMP/RTMPS permite o conexiune directă și streaming în rețelele Facebook, YouTube etc., a concertelor, evenimentelor sportive și celor mai recente știri.

Alte caracteristici de rețea:

  • 3G-SDI pentru conectarea la un dispozitiv extern de înregistrare (HC-X2000)
  • Compatibilitate cu telecomenzi cu fir prin intermediul terminalului la distanță.
  • Accesoriu opțional

Este disponibilă o interfață pentru mâner (VW-HU1) ca accesoriu opțional. Ea  ușor de detașat și e echipată cu o intrare audio XLR cu 2 canale, comandă audio, și iluminat cu LED. Operarea manetei pentru zoom, atașate acestui accesoriu, păstrează o viteză constantă a zoom-ului, care poate fi setată în 7 pași din cadrul meniului.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *