Profesionalismul Iridex Group Plastic recunoscut in cadrul Zilei Nationale a Constructorului

Iridex Group Plastic, companie cu experienta in domeniul constructiilor si protectiei mediului, anunta ca profesionalismul inginerului Cezar Caramihai, managerul de proiect al lucrarii ”Statie de sortare a deseurilor si de tratare mecano-biologica” de la Vadeni, judetul Braila, precum si profesionalismul intregii echipe Iridex Group Plastic a fost recunoscut prin acordarea ”Diplomei de merit” in cadrul Zilei Nationale a Constructorului – 2019.

La solicitarea Federaţiei Patronatelor Societaţilor din Construcţii (FPSC)  pe data de 14 septembrie se sarbatoreste Ziua Nationala a Constructorului, fiind si data inaugurarii Podului de la Cernavoda, construit de inginerul roman Anghel Saligny. Casa Sociala a Constructorilor, ca organizatie paritara de protectie sociala a sectorului de constructii din Romania, a organizat sambata, 14 septembrie, prima editie a Zilei Nationale a Constructorului, prilej cu care a acordat premii si distinctii importante profesionistilor din acest domeniu. Astfel, inginerii Iridex Group Plastic, precum si echipele companiei, au fost apreciati in domeniul constructiilor pentru nivelul inalt de competenta dovedit de-a lungul anilor prin implementarea unor lucrari cu un grad sporit de dificultate. Printre acestea se numara centrele conforme de management al deseurilor, lucrarile de amenajare a unor portiuni de drumuri deosebit de dificile, precum si amenajarea unor baraje.

Proiectul „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Braila” a beneficiat de finantare europeana cu o investitie de 25.581.736 lei din fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare. ”Componentele variate, cerintele restrictive pentru a reduce emisiile si conditiile stipulate in legislatia privind protectia mediului, cu scopul tratarii cu eficienta maxima, precum si incadrarea in termene stricte au facut acest proiect deosebit de complex. Iar echipa Iridex Group Plastic a raspuns corect, cu dedicare, cu luni de zile petrecute pe santier si indeplinirea tuturor acestor cerinte pentru predarea proiectului la un nivel calitativ deosebit si in termenul asumat, lucru realizat de echipa condusa de catre inginerul Cezar Caramihai”, a declarat dl. Valentin Feodorov, reprezentantul legal al companiei Iridex Group Plastic.

Statia de sortare a deseurilor si statia de tratare mecano-biologica (MBT) de la Vadeni, Braila, are o capacitate de 30.000 de tone pe an, iar statia de tratare mecano-biologica are o capacitate de 26.000 de tone pe an. Suprafata totala a amplasamentului statiei de sortare si a statiei MBT este de 25.537 de metri patrati.

Instalatiile vor asigura reciclarea unei cantitati maxime de materiale reciclabile ce vor putea fi refolosite in alte domenii, precum si separarea şi minimizarea cantitaţii de deşeuri prevazute a fi depozitate in depozitul ecologic. In funcţie de cerinţele individuale, aceste obiective se pot obtine prin descompunerea materiei organice in sectorul de tratare biologica sau prin bio-uscarea pentru stabilizarea şi uscarea deseurilor, care pot fi utilizate in agricultura sau in alte scopuri. Cu prioritate maxima funcţionarea instalaţiei are in vedere ca impactul asupra mediului sa nu depaşeasca nivelurile stabilite drept acceptabile prin reglementarile reglementate de tara noastra, la cel mai inalt grad de eficienta. In plus, lucrarea implica una dintre cele mai mari instalatii de compostare si bio-uscare din tara noastra, prin utilizarea tehnologiei GORE® Cover. Recunoscuta in industrie ca una dintre cele mai fiabile solutii pentru tratarea tuturor tipurilor de deseuri organice, tehnologia GORE® Cover asigura un proces eficient de descompunere biologica pentru reintroducerea acestui tip de deseu in Economia Circulara.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *