Alege panourile fotovoltaice

Am decis ca a investi in panouri fotovoltaice este o idee foarte buna pentru casa mea, deoarece ma va ajuta sa economisesc pe termen lung.

Panourile fotovoltaice sunt de tip monocristalin, policristalin si amorf si se pot monta in functie de caracteristicile proiectului pe acoperis, terase sau direct pe sol. Pentru fiecare din aceste cazuri sistemele de fixare sunt diferite. In ultima perioada s-au dezvoltat sisteme de montaj integrat in acoperis, panourile fotovoltaice fiind produse cu sisteme de hidroizolatie incluse (sistem SUNRIF), transparente sau hibride (in combinatie cu panourile termice).

Randamentul panourilor fotovoltaice a crescut in ultima vreme, ajungand la 20%, iar durata de viata este peste 25 ani si e determinata in cea mai mare măsura de provenienta si calitatea celulelor fotovoltaice, tehnologia de lipire a acestora, transparenta foliilor de acetat etilic de vinil in care sunt montate, tehnologia de vidare si transparenta sticlei. Performantele initiale ale panourilor fotovoltaice se reduc in timp ca urmare a imbatranirii materialelor din care sunt fabricate, calitatea foliilor si a sticlei fiind esentiale pentru evolutia in timp a puterii de iesire.

Panourile fotovoltaice functioneaza foarte simplu:

Panoul fotovoltaic preleveaza radiatia solara si o transforma in energie electrica.

Celulele sale fotovoltaice capteaza energia si o convertesc in electricitate.

Iar in funcție de tipul de celule care le compun, panourile solare fotovoltaice se impart in mai multe categorii:

-Panourile fotovoltaice monocristaline

-Panourile fotovoltaice policristaline

-Panourile fotovoltaice amorfe

-Panouri fotovoltaice cu strat subtire

Cele monocristaline sunt mai scumpe, dar ofera o calitate superioara; cele policristaline au un pret mai redus, insa si o eficienta mai scazuta. Daca ne indreptam spre panourile fotovoltaice amorfe, trebuie sa luam in considerare faptul ca sunt putin eficiente in conditii de lumina intensa si ca dau randament mai bun atunci cand sunt amplasate in medii cu conditii slabe de lumina. Panourile fotovoltaice cu strat subtire sunt mai ieftine decat cele cu celule solare cristaline, fiind ideale pentru suprafetele mai largi, insa produc mai putina energie.

Care sunt beneficiile utilizarii unui panou solar?

Evident, folosirea acestei energii alternative necesita o investitie initiala + cheltuieli de intretinere, timp si “energie” din partea utilizatorului. Insa panourile solare aduc beneficii de care trebuie sa tineti cont daca decideti sa mergeti pe aceasta varianta:

Investitia va fi amortizata rapid, instalatia permitandu-va sa reduceti costurile casnice. Energia solara este gratuita si inepuizabila, iar acesta este marele avantaj al panourilor solare

– investitia initiala este recuperata intr-un timp record.

 

Fiabilitatea panourilor solare. Acestea au o durata lunga de viata, intre 25 si 30 de ani, si sunt detasabile. Asadar, pe langa faptul ca pot fi montate atat pe acoperis, cat si pe camp, ele pot fi transportate atunci cand avem nevoie de ele in alta parte

Contribuie la protejarea mediului inconjurator. Odata instalat sistemul de panouri solare, nu veti mai folosi combustibil convetional, iar in acest mod gradul de poluare va fi la zero.

Magazinul e-acumulatori.ro ofera intotdeauna produse profesionale pentru crearea si stocarea energiei electrice din materie prima “verde”.

 

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *