Ce lucruri poti face in vacanta

Fie ca esti student sau angajat cu norma intreaga, nici bine nu a trecut Pastele si vacanta de 1 Mai, caci sigur ai inceput sa-ti faci planuri pentru o noua vacanta. Desi se spune ca treaba de acasa nu se potriveste cu cea din targ, si ca recomandat este sa ajungi sa traiesti momentul oportun, ei bine, vacanta este singurul aspect al vietii ce merita planuit in detaliu.

O vacanta poate face cat o mie la un loc daca o planuiesti cum trebuie si daca stii cum sa te bucuri de ea asa cum se cuvine.

Prima regula in vacanta este sa nu-ti pui alarma sa sune la amiaza sau sa nu o pui sa sune deloc. Daca in toata aceasta vacanta tot ce vei face este sa dormi, ai toate sanse la corpul tau sa fie supra saturat de odihna si, intoarcerea la vechile obiceiuri sa ti se para si mai obositoare decat era inainte. Desigur, nici sa treci la cealalta limita extrema nu e iarasi bine, in care pariezi mai mult pe distractie si mai putin pe odihna.

Dar hai sa descoperim impreuna cate lucruri poti face in vacanta si cum sa-ti planuiesti o vacanta perfecta din toate punctele de vedere.

Ce lucruri poti face in vacanta perfecta

  1. Sa-ti renovezi casa

Mai ales daca in viitoarea vacanta se anunta vreme buna, poti incepe cu pasi micuti sa fructifici tot acest timp liber pentru a nuanta casa si pentru a-I oferi design-ul mult visat. Daca in mod obisnuit aspirai la renovari si/sau mici modificari, vacanta iti ofera pe deplin timpul liber de care aveai nevoie, pentru a-ti vedea acest vis implinit. E drept, in tot acest timp e posibil sa fii mai obosit ca niciodata, dar cine va avea la final o casa ca-n povesti si un camin de toata mandria?

  1. Sa pleci intr-un sejur

Vacanta-I vacanta ca sa mergi in vacanta! Fie ca optezi pentru un sejur la mare sau la munte, cu partenerul, familia sau cu prietenii, un sejur de cateva zile poate fi exact ceea ce ai nevoie. Poti opta pentru vacanta in Romania sau pentru vacanta in strainatate. In ulimii ani s-a dovedit ca vacantele in strainatate sunt si mai accesibile, si poti vedea zeci de lucruri noi, sa cunosti culturi si traditii diverse, sa degusti diferite specificuri culinare. Chiar daca in aparenta astfel de vacante pot da impresia de costuri ridicate, ei bine, ele pot fi chiar foarte accesibile. Poti calatori la rude, unde vei avea cazarea asigurata sau poti sa-ti rezervi din timp o vacanta completa prin intermediul unei agentii de turism. Planuita din timp, vacanta poate costa de zeci de mii de ori mai putin. In plus, in cadrul pachetelor complexe de vacante beneficiezi de vacante all-inclusive si transport cu avionul si/sau autocarul, cazare, masa, o lista de obiective speciale de vizitat si ghid turistic specializat.

  1. Sa practici hobby-uri

Fie ca-ti face placere sa citesti, sa scrii sau sa faci produse handmade, aceste pasiuni te pot ajuta sa te destinzi in timpul liber si sa-ti reincarci bateriile pentru ceea ce urmeaza.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *