Igiena intr-o clinica medicala

O clinica medicala inseamna multa munca, pasiune, respect pentru pacienti si, desigur, o curatenie si igiena exemplare. Atrunci cand vorbim de domeniul medical, deja nu se mai discuta doar de a da cu matura, a spala pe jos si a curata praful de pe mobilier. Este vorba despre mult mai mult. Cabinetele, clinicile si spitalele se supun unor reguli si reglementari ale Ministerului Sanatatii cu privire la igienizarea in astfel de institutii si locatii.

De asemenea, institutiile abilitate efectueaza frecvent controale pentru a vedea daca normele de igiena sunt respectate cu strictete. De ce? Pentru ca  astfel de locatii lucreaza cu pacienti. Aici vin oameni cu diverse probleme de sanatate. O igiena precara poate pune in pericol atat sanatatea pacientilor, cat si a personalului care lucreaza aici. De aceea, pe langa alte masuri, mai trebuie folosite anumite produse speciale pentru a igieniza cabinetul sau clinica. Igiena intr-o astfel de locatie se face cu ajutorul unor solutii speciale. La magazinul online mkd-medicale.ro poti gasi o gama diversificata de astfel de solutii. Este vorba despre dezinfectanti avizati, de cea mai buna calitate si la preturi excelente.

Sunt diposnibili:

  1. Dezinfectanti suprafete: Aceste substante au o raza de actiune foarte mare si ofera o igienizare de 99.9%. Sunt ideali in domeniul sanitar-veterinar, industrial, alimentar si colectivitati. Dezinfectantii de suprafete pot fi utilizati pe orice suprafete, fara probleme si cu siguranta ca germenii si bacteriile nu se vor raspandi. Sunt produse destinate uzului profesional si trebuie folosite, de obicei, de personal calificat si cu citirea atenta a instructiunilor.
  1. Dezinfectanti instrumentar. Acest tip de dezinfectant este folosit pentru instrumentarul medical. Este indicat pentru curatarea si dezinfectia la nivel inalt a endoscoapelor, instrumentelor medicale, stomatologice si de diagnostic. Inainte de dezinfectia finala se recomanda curatarea prealabila a instrumentarului, pentru a indeparta resturile organice.
  1. Dezinfectanti maini. Acestia sunt indicati pentru a dezinfecta mainile personalului medical, in special cand spalarea nu este posibila. Eficienta acestor produs este foarte mare, protejand astfel personalul unei clinici, cabinet sau spital de posibilele contaminari cu virusuri extrem de periculoase.

Pentru o siguranta mare, este indicat ca orice cadru medical sa foloseasca si sa incurajeze folosirea acestor tipuri de dezinfectanti. Pentru a avea calitate, produse avizate, dar si servicii prompte si rapide, mkd-medicale.ro sta la dipozitia clientilor la orice ora.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *