Ce inseamna limba romana pentru tine?

Limba pe care o vorbesti este sau cel putin ar trebui sa fie cea mai frumoasa comoara pentru ca te defineste ca persoana. Limba romana este plina de diversitate, fiind si un mix de cuvinte din mai multe culturi si civilizatii, putnernic influentata insa de limba latina. Desi suntem inconjurati de tari in care se vorbesc limbi slave, ne-am pastrat unicitatea. Limba pe care o vorbim reprezinta o conexiune cu trecutul si istoria noastra ca natiune. Aceasta identitate ne formeaza mentalitatea. Limba romana este limba in care gandim, cream, visam sau exprimam emotii. A vorbi corect este o obligatie a fiecaruia dintre noi, un semn de respect pentru limba romana. Nimeni nu se naste invatat si studierea limbii romane se face inca de la cele mai fragede varste.

Romana nu este o limba usoara. Are o gramatica complexa si un numar impresionant de cuvinte. Este imposibil sa cunosti toate cuvintele sau sensurile lor. De aceea, este posibil sa ai nevoie un dictionar explicativ roman. Este modalitatea ideala de a avea acces permanent la cuvintele din limba romana, cu explicatii detaliate. La unversenciclopedic.ro poti achizitiona dictionarul limbii romane, editia 2016, la un pret exceptional. Este o editie elaborata de un grup de cercetatori de la Institutul de Lingvistica “Iorgu Iordan – Al. Rosetti”. Acest dictionar explicativ al limbii romane a aparut sub egida Academiei Romane. Pentru ca normele ortografice, ortoepice si de punctuatie ale limbii romane s-au schimbat, in aceasta editie s-au facut cele mai noi modificari. Dictionarul de la universenciclopedic.ro are peste 67 000 de cuvinte, cu explicatiile de rigoare. Sunt prezente cele mai utilizate cuvinte in limba romana, in limbajul comun, dar si in operele literare clasice. De asemenea, utilizatorul va descoperi un mare numar de regionalisme, arhaisme si neologisme, precum si termeni si unitati frazeologice noi apartinand unor domenii de actualitate. Acesta este cel mai cuprinzator dictionar al limbii romane.

Limba pe care o vorbesti trebuie sa iti dea incredere in tine si trebuie sa fie importanta pentru a-ti defini identitatea culturala. Un asemenea dictionar te va ajuta sa o aprofundezi, sa o descoperi si astfel sa ii constientizezi valoarea. Ce inseamna limba romana pentru tine?

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *