Garduri metalice vs. garduri plastifiate

Ma gandesc aparent cu groaza la grija si intretinerea pe care o presupune un gard din lemn. Cu toate ca gardul din lemn era foarte popular pe vremea bunicilor, facand un salt la conditiile de astazi, gardul de lemn nu e doar cea mai slaba veriga in domeniul renovarilor la curte, insa prevede conditii diverse si constante de intretinere, ceea ce inseamna timp si investitii pe termen lung. Expus la temperaturi prea mici sau prea mari, raze ultraviolete, ploi, samd. gardul de lemn crapa, se unfla, se crapa cu usurinta si nu in cele din urma, poate face din casa ta atractia perfecta pentru hoti sau rozatoare. Intre timp, odata ce folosesti un astfel de gard, cu siguranta stii deja ca periodic, minim de doua ori pe an, va trebui sa-l vopsesti, ba chiar sa “carpesti” cate-o scandura. Cel mai bine este sa investesti intr-un gard nou, modern, realizat din materiale de calitate pe care le gasesti la acest depozit de materiale de constructii.

De aceea, in materie de garduri rezistente si durabile, noua “batalie” se duce intre gardurile metalice si cele din panouri plastifiate. Care este diferenta intre cele doua? Cum le alegi?

Cu siguranta ambele variante sunt mult mai bune decat un gard vechi si putred din lemn. Daca vei alege garduri metalice, cu siguranta vorbim de constructia unui gard rigid, sigur, care iti delimiteaza in mod cert si sigur spatiul personal. Nici gardurile realizate cu panouri plastifiate nu sunt o alternativa rea, avand la baza un principiu similar de creatie. Ambele se remarca printr-o compozitie usor flexibila pentru o montare usoara, rapida si fara probleme, precum si printr-un tratament chimic cu o vopsea speciala ce protejeaza noul gard de actiunea coroziva a mediului.

In plus, fie ca alegi gardul metalic sau cel plastifiat, ambele iti vor oferi siguranta si te vor feri de batai de cap, precum reconditionarile repetate si de investitiile frecvente facute la gardurile din lemn..

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *