Clubul matematicienilor pentru copiii care iubesc matematica

Matematica este una din cele mai importante discipline pe care cei mici le studiaza in scoala. Oriunde ne-am duce, ne lovim de matematica.

De exemplu, daca trebuie sa cumparam ceva de la un magazin, avem nevoie de matematica pentru a calcula cat ne costa mai multe produse sau cat trebuie sa primim rest.

Fara matematica nu putem trai. Istoria matematicii a inceput inca din timpuri preistorice, atunci cand oamenii stiau cum sa numere notiuni abstracte precum zilele, anotimpurile sau anii. Insa, evidente complexe despre matematica nu au aparut pana in jurul anului 3000 I.C., atunci cand babilonienii si egiptenii au inceput sa foloseasca aritmetica, algebra si geometria.

Erau folosite pentru calcularea taxelor sau a altor lucruri legate de finante, in constructii sau in astronomie. Cele mai vechi texte matematice sunt din Mesopotamia si Egipt si sunt vechi de aproximativ 4000 de ani. Cea mai veche si cunoscuta teorema este cea a lui Pitagora, care a influentat extrem de mult lumea matematicii.

De atunci, matematica a evoluat constant si in ziua de astazi toti copiii au acces la studiul matematicii, fiind materie obligatorie inca de la grupa zero si pana in clasa a XII-a, indiferent de profilul studiat de elev.

Printre cele mai apreciate manuale de matematica sunt cele din Clubul matematicienilor. Acestea se adreseaza copiilor incepand din clasa a V-a si pana in clasa a IX-a. Sunt editii complete si revizuite ale acestor lucrari pentru gimnaziu.

Manualele “Clubul matematicienilor” ofera o sinteza completa, structurata, cu multe exemple, a teoriei. Sunt ideale inclusiv pentru frecventele schimbari scolare si vor reprezenta suport constant pentru elevi si pentru profesori. Aceste manuale vin in completarea manualului scolar.

Manualele din colectia “Clubul matematicienilor” ofera elevilor foarte multe aplicatii, mult mai multe decat majoritatea aplicatiilor existente pe piata.

Sunt disponibile exercitii foarte variate, grupte adesea in mai multe niveluri de dificultate (marcate, de obicei, cu stelute). Pentru elevi care isi doresc performanta, exista provocarea problemelor de sapte stele.

Manualele ofera solutii cu explicatii detaliate, mai ales cand este vorba despre probleme ce apar pentru prima data. Astfel elevii vor intelege mult mai usor modul de rezolvare al acestora. In plus, sunt disponibile Fise de evaluare concepute special pentru protofoliul individual al elevilor. Acestea pot fi detasate si pastrate mai apoi, astfel tinandu-se o evidenta clara a evolutiei elevului.

De asemenea, mai contin si capitole speciale cu exercitii si probleme ce au caracter aplicativ, modele de subiecte pentru teza si subiecte pentru concursurile si olimpiadele scolare,

“Clubul matematicienilor” a adus elevilor manuale diferite fata de multe altele disponibile, aparute din dorinta de a oferi copiilor oportunitatea de a studia matematica intr-o alta maniera, astfel incat sa atinga performante nebanuite, poate si cei care nu prezinta un interes atat de mare pentru aceasta materie.

La librariadelfin.ro pot fi comandate oricand, atat de parinti, cat si de profesori, pentru a le folosi in activitatea zilnica. De asemenea, pe site-ul acestei librarii puteti gasi alte manuale scolare, folosite la cursuri, cat si auxiliare pentru cei care doresc sa studieze in plus.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *