Independenta energetica

Fiecare banut pus deoparte conteaza. De aceea aa cautat metode de a micsora factura de curent petru ca, in final, sa fiu independent de compania energetica.

Ideea a pornit in urma cu cativa ani, cand vizitam Germania, unde am vazut ca foarte multe persoane nu depind neaparat de compania electrica, ci isi produc singuri energia electrica necesara folosind energia eoliana si panourile solare. Acest lucru m-a pus pe ganduri, deoarece este o investitie sigura si de durata. Am asteptat ceva timp pana cand sa imi materializez visele, insa descoperind site-ul e-acumulatori.ro totul a  devenit mai usor deoarece am gasit pe site-ul lor produsele care ma interesau.

Magazinul comercializeaza sisteme fotovoltaice on grid casa verde, fiind de cea mai buna calitate.

Pentru cei care nu au mai auzit de sistemele voltaice, acestea functioneaza destul de simplu.

In primul rand, panourile sunt fabricate dintr-un material special, care capteaza razele soarelui transformandu-le in energie. Asemenea procesului de fotosinteza intalnit la plante, panourile solare transfera energia intr-un invertor unde se proceseaza curent electric la 230 V,ce poate fi folosit in intreaga locuinta.

Insa, pentru a produce suficienta energie pentru o casa de 100 metri patrati este nevoie de o investitie destul de seriosa, astfel sistemul va putea face fata.

Eu am cumparat un sistem fotovoltaic on grid Growatt 5kwp cu prindere la tigla. Acest sistem on-grid se poate racorda la reteaua energetica actuala, astfel voi avea mereu siguranta ca nu raman in intuneric.

Sistemul cantereste 360 kg si este compus din:

 • 15 bucati de panouri solare monocristaline Neo Solar Power D6M300E3A 300W;
 • un invertor solar on grid Growatt 500MTL-S 5000W
 • 12 bucati Bara Renusol VS + Mounting rail 41 x35 x 4200 mm 400512
 • 50 bucati carling din aluminiu renusol 421051
 • 60 de bucati elemente de fixare Renusol RS1 420080
 • Tablou Vi-ko aplicat pe 6 posturi
 • 75 de cabluri solare de 4mm negru
 • 75 de cabluri soalre de 4 mm rosii
 • O siguranta DX3 1P+ND C20 600A AC 30MA
 • 2 sigurante Eaton PL7-C40/2-DC
 • 15 seturi de conectori MC4

Magazinul ofera 5 ani garantie pentru sistem si alti 12 ani de garantie pentru panourile solare!

Este o afacere foarte profitabila, avand in vedere cat de repede se schimba piata internationala, iar preturile la energie continua sa creasca si sa scada peste noapte. Avand un panou voltaic instalat in locuinta niciodata nu imi voi mai face griji de consumul meu,mai ales iarna cand caloriferele functioneaza aproape 24 de ore. Tinand cont ca totul este electric la mine in casa, energia verde pe care o primesc in mod gratuit de la soare este cel mai avantajos lucru.

Am facut aceasta schimbare nu numai ca sa fiu independent, ci sa ajut si mediul inconjurator. Anual, stratul nostru de ozon se subtiaza din cauza centraleleor care produc energie electrica din carbune. Putem pune capac acestei practici primitve instaland panouri solare pentru a beneficia de energie curata!

Recomand magaiznul e-acumulatori.ro!

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *