Kaufland România și sute de voluntari au donat 15 tone de produse copiilor și bătrânilor din satele izolate de munte

2

În pragul sărbătorilor, pentru familiile vulnerabile, bătrânii singuri, două grădinițe și o școală din zone greu accesibile, anul acesta a fost posibila o mare bucurie. Aceștia au primit, ajutoare care să le lumineze Crăciunul și să le aducă un plus de speranța. Ajutoarele lui Moș Crăciun au venit în aceste zone cu diferite cadouri și alimente, cu sprijinul Kaufland România și al masinilor de off-road 4×4.

Ajutorul a fost in special pentru satele din zona montană Nehoiu-Brăești, jud. Buzău, toate aceste pentru a putea ajuta bătrânii și copiii din zone izolate, precum . Kaufland România și Clubul GTC Motorsport au derulat în acest weekend campania Umanitara Off-Road de Crăciun.

1_Katharina Schreidereiter_Kaufland si Razvan Cirap_GTC Motorsport

În acest weekend, pe 15 și 16 decembrie 2018, un impresionant convoi off-road format din 70 de mașini 4×4 a purtat nu mai puțin de 160 de persoane inimoase – voluntari Kaufland România și ai clubului GTC Motorsport – în 18 sate izolate din zona Nehoiu – Bozioru – Ploștina. Ajutoarele oficiale ale lui Moș Crăciun au ajuns la 200 de bătrâni și 250 de copii din familii defavorizate și școlari ai unităților de învățământ din Lunca Priporului și Brătilești.

Peste 15 tone de alimente, produse de igienă personală, electronice și electrocasnice, materiale de construcții, jucării, haine și încălțăminte au adus bucurie de Crăciun celor 450 de suflete.

3

Kaufland România, Ajutorul oficial al lui Moș Crăciun și partenerul principal al proiectului, a investit peste 30.000 de euro pentru a face posibilă această acțiune.

,,Și anul acesta, de Crăciun, ne gândim la cei mai puțin norocoși, la bătrânii și copiii din satele izolate ale României. Suntem bucuroși că putem fi din nou alături de partenerii noștri – GTC Motorsport, împreună cu care aducem speranță românilor din locurile în care sania lui Moș Crăciun ajunge mai greu. Sau, poate, nu ajunge deloc. Mașinile de teren, mulți voluntari inimoși și noi, cei de la Kaufland România, ne-am mobilizat pentru a lumina Sărbătorile acestor bătrâni și copii din sate izolate de la munte”, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

4

Inițiativa continuă tradiția acțiunilor umanitare organizate de GTC Motorsport, ajungându-se la al 12-lea eveniment de acest gen și la al patrulea în parteneriat cu Kaufland România. Scopul acesteia este ajutarea bătrânilor și copiilor aflați în dificultate, identificați și sprijiniți prin serviciile de asistență socială din județ sau asociațiile de profil din zonă și a școlarilor și preșcolarilor din unitățile de învățământ alese.

,,Ultimele zile au fost foarte încărcate, în special de emoțiile generate de dorința de a duce la bun sfârșit una dintre cele mai mari campanii umanitare de off-road din ultimii ani. Bucuria nestavilită a copiilor la primirea darurilor de Crăciun s-a completat cu zâmbetul stingher de pe chipurile unor bătrâni greu încercați de viață. Noi am adus doar o alinare și o bucurie în prag de sărbători. Felicit Kaufland România pentru implicarea alături de clubul GTC Motorsport; împreună, ne-am propus lucruri ambițioase și le-am dus la bun sfârșit. Acum putem confirma că ‘Implicarea face Diferența!”, a spus Răzvan Cirap, Președinte al GTC Motorsport.

5

Dincolo de sprijinul material acordat, acțiunea este un reper pozitiv constant în viața acestor comunități, o confirmare a vizibilității lor din punct de vedere economic și social, promovând un model de comportament plin de umanitate.

1

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *