Cum se aleg produsele cosmetice bio pentru bebelusi si copii?

Inca din prima zi de viata, este extrem de important care este modul in care ingrijim bebelusii, caci fiecare lucru care vine in contact cu pielea acestora le pot afecta sanatatea pe termen lung.  De aceea, este extrem de important sa le oferim posibilitatea de a fi ingrijiti cu produse bio pentru copii, in special datorita faptului ca pielea acestora este sensibila.
Astfel, atunci cand pielea si parul copiilor trebuie ingrijita, este nevoie sa se foloseasca doar produse cosmetice bio, care nu au in compozitie chimicale ce pot afecta pielea acestora, provocandu-le iritatii sau alergii.

Trebuie ca  bebelusii si copiii sa  fie ingrijiti doar cu ajutorul acelor produce certificate bio, fie ca este vorba despre ingrijirea pielii, a parului sau a danturii, caci aceste cosmetice bio pentru copii sunt obtinute din ingrediente naturale si organice, care sunt selectate si verificate de specialist.
Exista pe piata foarte multe variante din care se poate alege, foarte multe tipuri de produse cosmetice pentru copii sau bebelusi, insa nu toate reusesc sa ofere ceea ce ne promite eticheta. De aceea este foarte important sa citim etichetele, sa avem o garantie legata de locul de unde aceste cosmetice bio sunt achizitionate si de rezultatele pe care acestea promit ca le vor avea.
Exista anumite substante care au efecte toxice asupra pielii bebelusilor si copiilor, care sunt foarte cunoscute si despre care se crede ca au efecte benefice, insa acesti parabeni sunt conservanti sintetici, care au rolul de a prelungi viata cosmeticelor, chiar si dupa ce acestea au fost desigilate. Chiar daca acesta pare un aspect benefic, parabenii afecteaza sistemul endocrin, imunitar sau pot provoca alergii. In locul acelor parabeni, pe eticheta acestor cosmetice bio sunt trecute uleiuri esentiale, care au acelasi rol.
Atunci cand sunt alese produse cosmetice pentru copii, este recomandat sa se aleaga varianta bio, caci aceste sunt obtinute doar din ingredient sigure si care pot garanta o viata sanatoasa, indiferent cat de des sunt folosite acestea.
Printre cele mai folosite cosmetice pentru copii sunt samponul, gelul de dus sau sapunul, uleiul pentru masaj, crema pentru iritatii, pudra sau crema de soare.

Exista o anumita gama de cosmetice bio , potrivite pentru bebelusi si copii, care poate fi achizitionata online, mai exact gama Baby Anthyllis, care este potrivita pielii sensibile a bebelusilor si copiilor.
Aceste cosmetice bio pentru copii sunt obtinute din substante naturale, folosindu-se doar principii vegetale, cu ajutorul carora acestia pot fi curatati si ingrijiti, oferindu-le maxima protectie.
De asemenea, aceste produse din gama Baby Anthyllis sunt potrivite pentru a fi folosite atunci cand cei mici sufera de anumite afectiuni dermatologice, precum dermatita atopica. Acestea nu contin substante toxice sau coloranti si sunt testate dermatologic, dar si pentru continutul de metale grele. De asemenea, gama Baby Anthyllis respecta toate standardele internationale privind testarea pe animale si sunt certificate Eco Bio.
Cel mai bun lucru care poate fi facut de orice parinte atunci cand doreste sa aleaga produse de ingrijire pentru pielea si parul celor mici este sa aleaga doar cosmetice bio pentru copii si sa citeasca eticheta pentru a verifica daca acestea sunt certificate organic.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *