Avantajele prosoapelor din bambus

Pe langa faptul ca bambusul este o resursa ecologica si sustenabila, prosoapele din bambus mai au si alte avantaje care le fac o alegere mai buna decat cele din bumbac sau cele din materiale sintetice. Daca te gandesti sa inlocuiesti prosoapele de baie si bucatarie pe care le folosesti acum cu unele din bambus, citeste acest articol pentru a descoperi avantaje care cu siguranta te vor convinge.
Sunt moi si matasoase
Materialul textil realizat din bambus este extrem de moale, fiind adesea comparat cu casmirul sau matasea. Prosoapele din bambus au o textura incredibil de moale, ceea ce le face perfecte pentru a te usca dupa un dus sau o baie. Protejeaza pielea sensibila, atat a ta cat si a copiilor tai, folosind prosoapele moi din bambus in locul celor mai aspre, din bumbac.
Sunt hipoalergenice
Este destul de bine cunoscut faptul ca bambusul este un material hipoalergenic, capabil sa reziste mucegaiului, ciupercilor si parazitilor. Nu este nevoie de pesticide si alte chimicale pentru ca planta de bambus sa creasca, asa ca materialul obtinut nu contine substante toxice care, de cele mai multe ori, irita pielea.
Fiind un material obtinut dintr-o planta, nu contine nici lanolina – substanta din cauza careia majoritatea oamenilor au reactii alergice la prosoape, asternuturi si obiecte de imbracaminte. Aceste calitati fac prosoapele din bambus o alegere potrivita pentru atat bebelusi si copii, dar si pentru cei cu pielea sensibila sau alergii.

Sunt antibacteriene
Studiile care vor demonstra aceasta afirmatie inca sunt in lucru, dar rapoartele realizate deja arata faptul ca prosoapele si lenjeriile de pat fabricate 100% din bumbac mentin proprietatile antibacteriene ale plantei de bambus vii. Prosoapele sunt cunoscute pentru faptul ca pot deveni “depozite” de bacterii si mucegai, asa ca solutia ideala este fabricarea lor dintr-un material care respinge acei agenti patogeni si alergeni si exact de asta vei avea parte folosind prosoape din bambus.
Sunt foarte absorbante
Aceasta ar putea fi cea mai buna caracteristica a prosoapelor din bambus de pana acum. Pe langa faptul ca materialul este moale si confortabil, el este si foarte absorbant. Cu siguranta si tie ti se pare frustrant sa pui mana pe prosopul cu care te-ai sters dupa dusul facut ieri si sa constati ca inca este umed, asa ca nu il mai poti folosi si azi si trebuie sa il pui la uscat pe un calorifer sau la soare.
Dar, cu prosoapele din bambus, acest lucru nu mai reprezinta o problema – ele vor fi mereu uscate si gata de folosit iar si iar.
Sunt biodegradabile
Majoritatea materialelor textile naturale sunt biodegradabile, dar in cazul prosoapelor si al lenjeriilor de pat se obisnuieste combinarea acelor materiale naturale cu fibre sintetice. Prosoapele din bambus, in schimb, sunt prietenoase cu mediul inconjurator deoarece sunt complet biodegradabile la sfarsitul vietii lor. Fibrele de celuloza se vor descompune in mod natural atunci cand sunt expuse la razele soarelui, iar prosoapele din 100% bambus se vor dezintegra complet in pamant.

Acum ca te-ai convins de beneficiile lor, cumpara prosoape din bambus cu incredere in magazinul Morris Alexander!

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *