Beneficiile reciclarii

Una dintre cele mai mari probleme la nivel global, este poluarea excesiva care din pacate este provocata de indiferenta a foarte multor oameni. Fie ca alegem sa arucam gunoiul in simple pubele fie ca alegem sa le reciclam, este important ca acestea sa nu fie aruncate in stanga si in dreapta ci sa fie preluate de firme autorizate fi duse la groapa de gunoi fie catre centrele de reciclare.

Insa desi avem de ales dintre doua variante, ideal ar fi sa alegem calea reciclarii deoarece perioda de descompunerea a multor deseuri este extrem de lunga, ajungand in cazul plasticului sau a sticlei pana 4000 de ani, ceea ce nu este o perioada tocami scurta.

Natura este practic un bun public iar ca orice “bun” daca nu vem grija de el, acesta se va strica. Numai ca in acest caz nu este ca si cand am pierde cateva sute de lei pentru un telefon spart ci urmarile vor fi mult mai grave pe termen lung. Defapt, deja urmarile poluarii au reusit deja sa se resimta, dovada fiind clima care s-a schimbat foarte mult in ultimii ani, timp relativ scurt.

Tot ce trebuie, este sa avem putina vointa si pasare fata de casa noastra la urma urmei. Firmele petru recilarea deseurilor au inceput sa apara de foarte mult ani, insa acestea se dezvolta inca destul de greu.

Nu trebuie decat sa achizitionam niste cosuri gunoi colectare selectiva, si sa incepem sa sortam gunoaiele, in loc sa le aruncam pe toate gramada in groapa de gunoi. Apropo de gropile de gunoi, acestea la un moment dat se vor umple indiferent cate am sapa pana cand o sa ajungem sa traim printre sticle si pungi in loc de copaci. Colectarea selectiva este o etapa a reciclarii, alaturi de separarea si procesarea unora dintre componentele deseurilor, in vederea transformarii lor in produse utile. Aproape toate materialele care intra in compozitia deseurilor: hartia, sticla, ambalajele din plastic, cutiile metalice se pot recicla

Pentru achizitionarea acestor cosuri gunoi special pentru reciclare, Sanito.ro ne sare in ajutor cu oferte variate  la preturi foarte bune. Reciclarea poate aduce avantaje atat din punct de vedere economic si social, dar si pentru imbunatatirea calitatii vietii printr-un mediu inconjurator curat. Avantajele reciclarii din punct de vedere economic si social sunt crearea de noi locuri de munca iar costurile reciclarii sunt mai mici decat cele ale colectarii, depozitarii sau incinerarii. Prin reciclare sunt economisite nu numai materialele si resursele naturale, dar se economiseste energia si se reduce poluarea.

De exemplu, sticla este 100% reciclabila, recuperarea ei salvand un volum important de resurse energetice. Fabricarea sticlei din cioburi consuma mult mai putină energie decat fabricarea ei din materiile prime de baza. Sticla reciclata se foloseste la fabricarea recipientelor pentru bauturi sau pentru hrana, precum si ca izolator in constructii.

Un alt exemplu este  Aluminiul care este cel mai valoros dintre produsele casnice reciclate. Din recipientele de bauturi din aluminiu se realizeaza noi produse cu aceeasi destinatie si cu un consum energetic cu mult mai mic. Se recomanda ca inainte de depozitarea recipientelor in vasul de colectare adecvat, sa se verifice ca materialul este aluminiu cu ajutorul unui magnet.

Prin aceste doua exemple am vrut sa evidentiez faptul ca procesele de reciclare nu sunt deloc grele si aduc foarte multe avantaje si de aceea ar trebui ca toti sa fim mai atenti din acest punct de vedere.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *