Recomandarea Analko Aluminium Industry -Usi rezistente la foc-

Fiecare dintre noi isi dorește un loc sigur in care sa locuiască sau in care sa isi desfasoare activitatea. O casa sau o clădire este cel mai important loc care trebuie protejat cu multa grija. Insa poate va intrebati care sunt pericolele de care trebuie protejata o cladire? Pericolele sunt multe, cum ar fi talharii, însă in acest sens, puteti folosi usi de intrare sigure si puternice. Apoi sunt catastrofele naturale care nu depind de noi, insa se pot folosi asigurari pentru asigurarea lor. Si nu in cele din urma sunt incendiile, care pot porni din diverse motive: oameni neatenti, defectiuni ale diverselor lucruri din casa sau cladirea respectiva.

Ne referim, in principal, la firele care conduc curentul electric, aflate in pereți. Acestea pot cauza incendii grave din diverse motive din cauza trecerii anilor  peste acestea. Bineînțeles, ca ne referim si la sursele de aprindere care pot cauza incendii.

Atunci cand un incendiu porneste, este bun pornit si va arde tot ce intalneste in cale. Insa firma Analko Aluminium Industry are soluții care sa se evite aceste dezastre. Aceasta solutii sunt usile rezistente la foc.

Usile rezistente la foc sunt confectionate in asa fel incat sa se transforme in reale bariere in calea focului. Aceste usi vor mentine incendiul in spatiul pe care acestea il inchid o perioada de timp de la 30 de minute pana la 120 de minute, timp mai mult decat suficient pentru ca pompierii sa ajunga si sa il stinga.

Uşile rezistente la foc au un dublu rol:

  • Sa securizeze calea de evacuare a persoanelor din clădire în caz de incendiu;
  • oprirea expansiunii focului.

Aceste usi mentin focul in prima faza, aceea de extindere astfel incat sa impiedice atingerea fazei de flash-over (este acel moment in care iau foc rapid toate materialele combustibile din incinta respectiva si in care se ating temperaturi foarte mari 1000-2000°C). Inovaţiile in domeniu au adus si cheltuieli mai mici pe care le presupun solutiile de protectie la foc.

Usile rezistente sunt foarte fiabile, cu rezistenta la foc pe o perioada de timp de la 30 pana la 120 de minute, au rolul de a izola in caz de incendiu a unor incaperi in subsoluri tehnice, cladiri rezidentiale sau de birouri, hale industriale, spatii de productie, depozite, chiar si locuinte etc.

In functie de dimensiunile acesteia, pot fi in unul sau doua canaturi. In funcție de cerintele clienților se pot adapta dimensiunile sau se pot accesoriza in funcție de dorințe. Pot fi echipate cu diverse tipuri de tocuri, vitrari rezistente la foc, amortizoare, sisteme de control acces si alte accesorii.

Usile rezistente la foc sunt usile metalice pe balamale, cum spuneam, intr-un canat sau doua canaturi, pline sau vitrate, usi rezistente la foc 30, 60, 90 si 120 de minute dupa criteriile de etanseitate si izolare termic.

Asadar, nu uitati sa va ganditi bine, in primul rand, la siguranta dumneavoastra de fiecare data cand vreti sa cumparati usi pentru casa sau pentru orice alt fel de spatiu.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *