Allview lansează astăzi noua versiune AVI cu interacțiune vocală în limba română

Comunicat AVI lansare

În noua versiune, AVI va oferi utilizatorului interacțiune vocală avansată prin oferirea de informații de cultură generală, funcții complexe de asistent personal, inclusiv redare știri

31.05.2018 – Allview, brandul românesc de smartphone-uri și tablete, introduce astăzi în Google Play o nouă versiune beta a asistentului vocal AVI, care va interacționa prin voce cu utilizatorul folosind noul algoritm TTS (Text to Speech) prin intermediul robotului de machine learning care antrenează asistentul vocal în dezvoltarea de conexiuni noi.

Această versiune, pusă la dispoziția utilizatorilor începând de azi, este una beta și se va afla într-un proces continuu de dezvoltare și adaptare la nevoile acestora. Sintetizarea vocală este în prezent foarte aproape de interpretarea unei voci umane și recunoaște peste 95% din cuvintele limbii române.

“În ultimul an am alocat resurse importante în pregătirea și dezvoltarea asistentului vocal AVI, în adaptarea acestuia la nevoile acute și în continuă schimbare ale utilizatorului. Vrem să oferim tuturor românilor dreptul la cea mai nouă tehnologie. Răspunsul la diverse întrebări din diferite domenii și citirea știrilor sunt funcții noi care vor eficientiza interacțiunea chiar și a părinților și copiilor noștri cu tehnologia viitorului”, a declarat Lucian Peticilă, fondatorul Allview.

Asistentul vocal AVI a fost lansat anul trecut, având inițial funcțiile de bază ale unui asistent vocal – apelarea contactelor, transmiterea de mesaje text și WhatsApp, modificarea setărilor din telefon sau programarea întâlnirilor. Ulterior, AVI  a înglobat funcții de asistent personal precum remindere, liste de cumpărături, calendar și informații de cultură generală.  AVI este updatat periodic cu funcționalități noi și poate fi accesat în prezent de peste 25 de terminale din gama Allview.

Mai multe detalii despre AVI pot fi găsite accesând pagina de prezentare AVI și video-ul de prezentare.

Despre Allview

Creat în 2004, Allview este brandul autohton de smartphone-uri și tablete numărul 1 din România. În 2010, Allview a fost prima companie din România care a lansat o tabletă PC, a urmat în 2011 primul smartphone sub brand românesc. În 2016, proiectul Allview Smart Home a diversificat portofoliul companiei cu o soluție complexă de automatizare și monitorizare a locuinței. Brandul Allview este prezent pe piețele IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia și Hertegovina, Republica Cehă, Malta, Cipru, Grecia, Lituania, Slovenia, Letonia și Estonia. Allview se află într-un process continuu de inovație și dezvoltă tehnologii care oferă acces la cunoaștere, informație, la o viață mai bună.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *