Interior rustic in amintirea copilariei dragi si nevinovate

Peretii albi sunt decorati ca in casa bunicii. Covoarele oltenesti tesute nu sunt suparatoare fiindca sunt asezate din loc in loc. Pe politele din lemn masiv stau oalele imense de pamant in care se pot fierbe sarmale, urcioare, cani si strachini. Razboiul de tesut nu este numai piesa de muzeu (decor) fiindca mama se asaza in el de cate ori vine in vizita si ii este dor de tinerete.
La etaj si la masarda se urca pe scarile din lemn de stejar fiindca imi place trainicia acestui lemn, dar si aspectul sau din padure.Imi plac si frunzele lui, dar si coaja. Imi place aroma amaruie de stejar.
Grinzile vizibile sunt in aceeasi nuanta, mobila este pictata cu motive traditionale, iar parchetul? Ati ghicit! Din aceeasi esenta si in aceeasi nuanta.


Sa nu ma intrebati de parchet stejar pret fiindca il aflati personal, daca veti completa cerere oferta.
Oricat vi s-ar parea de scump, ganditi-va ca in pretul sau intra:
-izolatia perfecta si completa, atat fonica, cat si impotriva fluctuatiilor de temperatura si a umezelii.
-o pardoseala cu durata viagera pastrandu-si aspectul de nou prin intretinere minima: curatare si lacuire
-un parchet rezistent, care poate fi udat fara grija fiindca nu se umfla
-posibilitatea montarii incalzirii prin pardoseala cu care este compatibil
-picioarele si covoarele nu aluneca pe parchetul de stejar, asa ca nu se produc accidentari
-covoarele pot lipsi fiindca este foarte frumos parchetul si nu merita sa fie acoperit
-posibilitatea de a alege diferite tipuri de parchet si finisaj mat, satinat sau lucios
-energia pozitiva pe care o da gandul ca avem natura in casa.
Este indicat sa apelati la echipa de montatori de la Kormos-parchet ca acesta sa nu fie stricat din montaj fiindca ar fi pacat sa se intample acest lucru! Producatorul respecta clientul de aceea are grija sa:
-livreze parchetul la adresa indicata
-sa ofere consiliere si montaj contra cost, dar sa existe pe site si ghiduri gratuite referitoare la instalare si intretinere parchet din lemn, dar si parchet stratificat.
Ideea amenajarii casei in stil rustic si a retrairii bucuriei specifice copilariei a venit dupa ce am vazut parchetul din lemn masiv de stejar si am realizat ce pardoseala sanatoasa si de bun gust va fi. Apoi unul cate unul au venit si obiectele traditionale: razboiul de tesut, polita din lemn montata pe perete si masa cu blat zdravan din stejar. S-a potrivit si mobila pictata rustic cu flori si motive traditionale de pe ii si portile sculptate din lemn.
Casa mea parca ar fi un muzeu taranesc si asa imi potolesc dorul de Muzeul Satului. Imi placea sa ma duc in fiecare anotimp acolo si sa ma bucur de casele rustice si de decoratiunile din materiale naturale: lana, panza topita, lemn si ceramica.
Am foarte multi vizitatori. Unii vin sa ne bucuram impreuna, altii vin sa vada cum am amenajat casa fiindca se vorbeste de ea in tot orasul.
Ma felicit cand am comandat parchetul din lemn masiv de stejar in toata casa si am ales finisajul satinat. Conceptul de casa-muzeu s-a nas cut dupa ce am vazut parchetul montat in toata casa.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *