REZULTATE FINANCIARE ANUALE 2017: AL 4-LEA AN CONSECUTIV DE CREȘTERE A VENITURILOR ȘI A MARJEI DE PROFIT

30623827_10215964571366550_1840652386964602880_o

GEFCO Group, furnizor global de servicii pentru lanțurile de aprovizionare industriale și lider european în logistica vehiculelor finite, a anunțat astăzi rezultatele sale financiare anuale pentru 2017, confirmând performanța solidă din ultimele 12 luni. Veniturile grupului au totalizat 4.4 miliarde €, în creștere cu 5.1% de la 4.2 miliarde € în 2016, cu indicele EBITDA în creștere accelerată de 16% la 201 milioane €.

Aspecte principale

  • Cifra de afaceri a crescut cu 5.1% la valoarea de 4.4 miliarde €
  • EBITDA a crescut cu 16% la valoarea de 201 milioane €.
  • Vânzările către clienții de pe piață au avut o creștere de 8,1%, susținută de dezvoltarea puternică a conturilor globale importante
  • Creșterea EBITDA bazată pe un profit brut mai mare, o bună performanță a tuturor diviziilor și un nivel bun al controlului costurilor
  • Divizia Overland – plan de dezvoltare care a adus profit prin restructurarea rețelei și optimizarea costurilor
  • Divizia Freight Forwarding – plan de dezvoltare care a adus profit prin creșterea puternică a vânzărilor către clienți noi și prin specializarea pe linii comerciale
  • Bilanțul grupului indică un trend puternic ascendent

Luc Nadal, Președintele Consiliului de administrație al GEFCO, a declarat: „2017 a reprezentat un alt an puternic pentru GEFCO, cu o evoluție atât în ceea ce privește veniturile, cât și profitabilitatea, reflectând rezultatele ofertei noastre solide către clienții noștri și continuarea efortului nostru pentru excelența operațională.


Strategia noastră continuă să genereze creștere economică, după cum arată creșterea de peste 8%, în fiecare an, a veniturilor obținute de la clienții de piață. Programul nostru de excelență operațională, lansat în 2014, a înregistrat progrese puternice în ceea ce privește transformarea diviziilor istorice, generatoare de pierderi, ale companiei și a atins un punct de referință în 2017, atât în ceea ce privește activitățile noastre Overland, cât și cele de Freight Forwarding care au generat profit.”

Grupul și-a majorat venituri obținute de la clienții de piață cu 8,1%, prin câștigarea unor contracte importante pe piața auto precum cele cu Jaguar-Land Rover, Volkswagen, Tesla, Audi, Volvo, Renault-Nissan și, de asemenea, Carglass și London Electric Vehicles. Compania a continuat, de asemenea, extinderea accelerată în sectorul non-auto cu noi contracte în domeniul alimentar, al celui de retail și al modei (Amazon, Baron de Rotschild, Kiabi, LC Waikiki și L’Oréal), energie (Gazprom Neft-Supply), industriei aerospațiale (Severstal), producătorilor industriali (Severstal), bioștiinței și sănătății (Fresenius, Procter and Gamble), demonstrând abilitățile și capacitățile unice ale organizației. Vânzările din domeniile non-auto reprezintă acum peste o treime din veniturile non-PSA ale GEFCO.

2017 a însemnat un moment de referință în strategia de dezvoltare pe termen lung a grupului, atât activitatea Overland, cât și cea de Freight Forwarding, generând profit. Ambele divizii nu au avut performanțe satisfăcătoare la momentul la care noua echipă de management și-a început activitatea, în 2013, înregistrând de la acest moment o îmbunătățire a marjelor în fiecare an, ca urmare a efortului GEFCO pentru excelență operațională.

GEFCO a implementat anul acesta inițiative de inovare în întreaga organizație și a înființat un Laborator de Inovare dedicat, pentru a identifica, susține și explora ideile interne. GEFCO se va concentra, de asemenea, pe abordarea sa de tip “testare și învățare” pentru a examina noi tehnologii relevante care intră pe piață, în scopul de a determina capacitatea lor de a ajuta clienții săi sau de a îmbunătăți eficiența. Sunt în curs de desfășurare scheme pilot într-o gamă largă de procese, inclusiv analize de date (cum ar fi „internetul tuturor lucrurilor” – IoT,  analiza volumelor mari de data – Big Data, Inteligența artificială, Blockchain), platformele Meta și robotizarea mijloacelor de producție.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *