Grafica sau design-ul cartilor de vizita

Cand vine de imaginea companiei noastre ar trebui sa ne straduim sa oferim cele mai bune resurse, dar uneori acest lucru este imposibil, mai ales pentru firmele mici.

Daca nu vrei sa alegi un design pe care printrurile le pun la dispozitie zecilor de clienti, ci vrei sa iesi in evidenta prin ceva original, dar partea financiara nu e prea stabila atunci poti sa iti faci singur grafica pentru cartile de vizita. Nu este foarte greu si Youtube-ul este plin cu video-uri cu tipsuri pe editare grafica.

Primul lucru important pe care trebuie sa il faci este alegerea programului in care vrei sa creezi grafica pentru carti de vizita. Programele profesionale precum, Corel Draw, Adobe Illustrator sau Adope Photoshop sunt cele mai potrivite pentru orice tip de grafica. Nu incercati sa trimiteti la print un design ce a fost creat in Paint sau in orice program din pachetul Microsoft, pentru ca nimeni nu garanteaza calitatea printului.

Atunci cand realizezi o grafica pentru print trebuie sa fii atent la umatoarele lucruri:

  • bleed – atunci and grafica ta contine un pattern (mai multe elemente grafice lipite una de alta) atunci se va adauga minim 3 mm pe fiecare latura a cartii de vizita. Bleed-ul este partea din design care va fi eliminata.
  • marginea de siguranta – pe aceasta suprafata nu se for plasa informatii importante pentru ca exista riscul ca ele sa fie taiate.
  • marginea de taiere – este de obicei o linie rosie care va da forma finala a carti de vizita.

Grafica finala va fi trimisa la print in format editabil – .cdr, .psd, .eps, .pfd – numai dupa ce fontul a fost redus la curbe. Nu este recomandat sa trimiteti la print fisiere tip imagine, precum: .png sau .jpg. Dar de obicei formatul acceptat este stabilit de la un tipografie la alta.

Sper ca toate aceste informatii va sunt utile si daca da va urez spor la treaba.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *