Curatarea turbinei si rolul ei

Turbina are rolul de a comprima aerul si de a oferi motorului acest aer comprimat intr-o cantitate cat mai mare. Acest aer comprimat ii confera motorului o putere mai mare si de asemenea ele au rol important si in reducerea combustibulului si reducerea emisiilor poluante.

Dar turbosuflantele / turbinele nu au parte nici ele de o viata vesnica, de aceea este necesara din cand in cand o curatare turbina.

Cum iti dai seama ca turbina ar putea avea probleme ce trebuiesc rezolvate? Ei bine trebuie sa fii atent la cateva lucruri. Trebuie sa fii atent, la culoarea fumului evacuat, daca el este negru (mai ales atunci cand acccelerezi) este foare posibil sa ai nevoie de cateva reparatii. Daca simti o lipsa de viteza, mai ales in treptele de viteza superioare trebuie sa duceti masina la mecanic, turbina masinii s-ar putea sa aiba nevoie de cateva verificari.

Daca doriti sa eviati pe cat de mult posibil vizitele la mecanis si sa intretineti pe cat de mult posibil turbina, dar si motorul ar trebui sa fiti cat de cat atent la metodele de mai jos. Ele pot ajuta turbina sa functioneze in parametrii normali chiar daca a rulat un numar mare de kilometri.

  • Evitati pe cat posibil socul termic ce poate surveni asupra componentelor turbosuflantei atunci cand acclerati puternic masina. Daca motorul nu a ajuns la temperatura de lucru, turbina poate fi fooarte afectata pentru ca ea nu a reusit intr-un timp atat de scurt sa se lubrifieze corespunzator.
  • Shimbati periodic uleiul motorului
  • Nu opri brusc motorul, permiteti motorului si turbinei sa se raceasca treptat
  • Inlocuiti si curatati de ori de cate ori este nevoie filtrul de aer periodic
  • Daca masina nu a mai fost folosita de foarte mult timp, porniti masina si lasati motorul sa mearga cateva minute, astfel ii veti permiti si turbinei sa ajunga la o temperatura cat mai aproape de cea normala pentru o buna functionare, procedati la fel si in cazul in care afara este extrem de frig.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *