Panasonic a câștigat 12 premii iF Design, inclusiv aurul pentru „Design revoluționar”

Excelența Panasonic în materie de design a fost recunoscută prin două premii de aur și 10 premii iF Design Awards de la cele mai prestigioase competiții de design din lume.

București, România (4 aprilie 2018): Panasonic a câștigat în total 12 premii la prestigioasa competiție iF Design Awards, premii ce au fost acordate de către un juriu alcătuit din experți din cadrul Forumului Internațional pentru Design, entitatea care organizează competiția de design la care s-au primit 6.400 de înscrieri din 54 de țări. Printre produsele Panasonic premiate se numără sistemul audio stereo compact Technics SC-C70 și expoziția „Electronics Meets Crafts: Milano Salone 2017”, care au primit aurul, precum și camerele digitale, o plită cu inducție și produse de îngrijire personală.

Câștigătorii aurului la iF Design Gold Award

SC-C70: Sistem audio stereo compact

SC-C70 este primul sistem audio stereo compact multifuncțional al Technics, creat cu ajutorul tehnologiei audio inovatoare a brandului, cu un design smart, sofisticat, ușor de încorporat în orice încăpere. Juriul iF Award a lăudat sistemul ca având un „design revoluționar”, adăugând că „SC-C70 este minimalist și îngrijit realizat” și a menționat exteriorul ca având forma „unui cub de metal cu linii ascuțite”. Inspirat din designul iconic al modelelor de ultimă generație create de Technics, exteriorul de aluminiu și sticlă acrilică al SC-C70 face ca sistemul audio să iasă în evidență în orice sufragerie modernă.

Expoziția „Electronics Meets Crafts: Milano Salone 2017”

Expoziția exterioară a Panasonic „Electronics Meets Crafts”, prezentată la Salonul de la Milano din 2017, unul dintre cele mai prestigioase târguri de design din lume, a combinat tehnologia de ultimă oră cu măiestria japoneză. În cadrul expoziției au fost utilizate proiectoare și boxe Panasonic și o iluminare specială nu doar pentru a crea un spațiu care să îi inspire pe vizitatori ci și pentru a le stimula cele cinci simțuri prin atingere și alte senzații. Organizată în parteneriat cu Go On, o asociație creativă fondată de meșteșugarii din Kyoto, expoziția a cuprins tehnici tradiționale utilizate în meșteșugul japonez pentru a dezvolta creații noi, pline de inspirație, cu relevanță contemporană și internațională. Unul dintre modurile în care acest concept a fost exemplificat în fața vizitatorilor a fost prin răcirea unui recipient care conținea sake. Mai exact, a fost combinată tehnologia Panasonic cu un recipient de lemn, elegant, care reține temperatura.

Juriul iF a remarcat că în centrul acestei expoziții a stat „sensibilitatea japoneză și dorința de a defini „traiul bun” pentru următorii 100 de ani, contopind culturi diferite într-un schimb liber al ideilor. Expoziția este marcată de grație și atenție pentru estetică, eleganță și simplitate și frumusețe absolută”

Lista cu celelalte produse Panasonic câștigătoare la iF Design Award

 Camerele digitale Lumix

DC-GH5 și DC-GX800

 Combinând fotografia de înaltă calitate cu producția video profesionistă, vedeta actuală a camerelor mirrorless hibride, Lumix GH5, conține noi senzori și un motor de procesare a imaginii pentru îmbunătățirea rezoluției, sensibilității și reproducerii de culoare. Cu designul său robust, GH5 este creată special pentru a rezista unei utilizări îndelungate în teren. Camera este rezistentă la îngheț până la o temperatură de -10 grade Celsius și rezistentă la praf și umezeală mulțumită etanșării realizate la fiecare buton și rotiță. Corpul aparatului este realizat din aliaje de magneziu, ceea ce asigură durabilitatea acestuia într-un design compact, astfel încât camera poate fi purtată peste tot.

Disponibilă în argintiu, negru, bronz și portocaliu (în funcție de țara unde este achiziționată), Lumix GX800 este o cameră mirrorless compactă, ușoară, elegantă și la modă, cu o calitate a imaginii ridicată, funcție de selfie avansată și cu tehnologie pentru fotografia panoramic. Atât de compactă, încât poate fi purtată în buzunarul de la geacă, camera GX800 este companionul ideal pentru fotografia de stradă.

Pick-Up-urile direct drive de la Technics (SL-1200GR și SL1210GR)

 Pick-up-urile Technics SL-1210GR (negru) și SL1200GR (argintiu) cu motor direct drive moștenesc tehnologia inovatoare a SL-1200G, care a fost dezvoltat ca model de referință pentru următoarea generație. Venind cu îmbunătățiri ale materialelor, finisajelor și în alte caracteristici cheie, cele două modele sunt capabile o calitate a sunetului remarcabilă pe placul unui grup mărit de entuziaști audio.

Bucătărie

Plita cu inducție KY-T937VL (Germania)

 Plita cu inducție KY-T937VL are un design elegant, atemporal, fiind creat cu atenția la detalii specifică japonezilor și luând în considerare nevoia de a se potrivi într-o bucătărie europeană modernă. Plita poate fi ajustată pe mărimea sau forma oricărei oale sau tigăi, are o capacitate puternică de încălzire și conține senzori infraroșii pentru limitarea consumului de energie. De asemenea, interfața este intuitivă și user-friendly cu instrucțiuni simple și grafice.

Îngrijire personală

 Irigatorul oral EW-1611

 Irigatorul oral Panasonic EW-1611, cu un design la modă, este un produs pentru igienă personală avansată, având o pompă puternică care oferă o mai mare presiune a apei pentru a curăța resturile de mâncare din buzunarele periodontale. Este un produs util de folosit acasă, având caracteristici precum un mâner ergonomic magnetic pentru o depozitare igienică și o duză ultrasonică, care crește presiunea apei pentru o mai bună curățare a dinților.

Mașinile de tuns barba ER-GB96/86

Mașinile de tuns barba ER-GB96 și ER-GB86 conțin un motor DC cu un cuplu puternic și un accesoriu pentru reglarea lungimii de tăiere, care le permit bărbaților să obțină forma dorită a bărbii, indiferent de lungime, pentru a avea un look unic, impecabil, potrivit stilului lor de viață.  Motorul puternic este completat de noile lame late, ascuțite. Vârfurile lamelor au fost lărgite pentru a tunde mai mult dintr-o singură mișcare și pentru a ridica firele de păr crețe sau lipite de piele la rădăcină. Butonul pentru selectarea lungimii aflat la îndemână le permite bărbaților să fie mai creativi și să își schimbe look-ul mai ușor. În plus, accesoriul pentru tăiere detaliată al ER-GB96 este ideal pentru o modelare a bărbii mai sofisticată.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *