Folosirea sistemelor solare fotovoltaice industriale

Putem sa folosim energia solara la un nivel mai mare, adica la nivel de business sau la scara industriala? Da, evident, iar pentru asta avem la dispozitie sisteme solare fotovoltaice industriale. Ca sa raspundem la aceasta intrebare trebuie sa incepem cu lucrurile de baza. Energia de la soare este o energie regenerabila si o putem capta in doua moduri: prin sisteme fotovoltaice care sa converteasca energia solara in energie electrica sau prin sisteme care pot sa o transforme direct in enegie termica sau mecanica.

Odata instalate panourile solare, poti incepe sa produci efectiv energie electrica, pentru care nu platesti daca alegi o solutie complet independenta de retea. Gandeste-te cum suna acest lucru la o scara mai mare, pentru un business, sau pentru o industrie. Inseamna facturi la electricitate minime sau chiar spre zero. Nevoia de mentenanta pentru aceste sisteme este foarte mica si implica mai mult o curatare periodica a panourilor, pentru ca acestea sa absoarba toata energia solara de la razele care cad asupra lor.

Cu toate acestea, exista insa si dezavantaje ale panoruilor solare, care la scara mare sunt mai vizibile sa zicem asa. De exemplu costurile de instalare si costurile sistemelor atunci cand sunt achizitionate, pentru ca daca vorbim de scara industriala, atunci numarul de panouri si sisteme de prindere plus alte accesorii aferente care trebuie cumparate este foarte mare.

Chiar daca poate vei plati o suma foarte mare la achizitionare si instalare pentru panourile solare la scara industriala, beneficiile pe termen lung sunt enorme. Deci, daca ai un business si gandesti pe termen lung, atunci, merita sa faci o astfel de investitie. Daca ne gandim la costurile energiei electrice obtinute prin metodele clasice, care tot cresc, sau chiar la efectele asupra mediului inconjurator ale acestor metode, ajungem la concluzia ca este mult mai bine sa folosim sisteme fotovoltaice la scara mai mare, adica in aplicatii comerciale si industriale.

Inca un aspect de luat in considerare este faptul ca cei care vor sa foloseasca sisteme fotovoltaice pentru afacerea lor pot accesa fonduri sau primesc tot felul de avantaje de la stat, pentru ca statele vor sa stimuleze utilizarea de sisteme care sa produca energie fara sa polueze mediul inconjurator.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *