Taticul fotografilor

Cautam, cautam, cautam, dar se pare ca nu avem norocul sa gasim. Nu intelegem de ce toti fotografii incep negocierile cu n conditii:
-Vin, dar nu pot sa stau toata noaptea! Sa nu ma sacaiti si mai ales, sa stati cum vreau eu!
Halal viziune fotografica! Omul sta cum ii este comod, cum simte nevoia sa stea. Am observat ca de ce insisti ca o persoana sa zambeasca larg in poze, parca inadins se crispeaza mai tare.
Si un alt amanunt picant, cu cat orele de lucru erau mai putine si conditiile impune noua, mirilor si prin noi, nuntasilor, mai aspre, cu atat preturile erau mai mari!
Ne-am confesat unui bun prieten marturisindu-i frustrarile noastre legate de fotograf:
-Dar de Cotea Razvan, taticul fotografilor, ati auzit? Este cel mai tare fotograf specializat pe evenimente, iar cotidianul il transforma in eveniment. Nu am vazut fotograf mai amabil, empatic, profesionist si generos ca el! L-am avut la nunta. Este de nota 10!
Speranta ne surade pentru moment, dar suntem circumspecti. Ca Toma Necredinciosul dorim sa-l cunoastem sa avem o discutie si sa ne convingem. Astazi, arzand de nerabdare, ne indrepatam catre atelierul lui. Glumim pe seama “imperiului taticului fotografilor”. Ne intrebam in gand daca asteptarile noastre coincide cu realitatea.


Ne primeste ca pe niste prieteni vechi si se recomanda simplu:
-Cotea Razvan, la dispozitia voastra si a fotografiei de nunta!
De la inceput ni se pare original de placut felul sau de a fi. Ne arata aparatura sa performanta si ne explica modul in care se foloseste si performantele fiecarei piese. Apoi ne prezinta recuzita, ne descrie cu pasiune cabina foto si se declara disponibil sa vina si la capatul lumii sa ne faca pozele de la nunta.
Parca ne cunoastem de la geneza universului. Suntem invitati sa facem cateva poze de proba. Ne asezam cum dorim in spatiul amenajat de profesionist cu pricepere. La prima poza inchid ochii eu, la a doua se misca ea. Razvan rade si ne arata rezultatele. Ne concentram. Ni se arata rezultatul concentrarii. Gulerul camasii mele nu este aranjat, fusta ei este ridicata intr-o parte.
Nici acum taticul fotografilor nu se enerveaza:
-Am mai avut ca voi, dar nu ma sperii eu de asta, spune razand.
O luam de la capat si in sfarsit la a treia strigare iese si poza perfect.
-Sa stiti ca eu ma port la fel si in ziua nuntii, ne spune linistit. Sa nu credeti ca sunt rabdator acum sa ma angajati.
Deja atmosfera mai placuta decat asta intre fotograf si clientii lui nu poate exista. Mai este un prag si il vom avea pe taticul fotografilor la nunta noastra. Ne intelegem din priviri, asa ca si eu si ea gandim la fel: “Taxa pe rabdare, experienta, pricepere si aparatura sa nu fie al naibii de mare. Am dat peste taticul fotografilor, dar pretul va fi accesibil.”
Razvan Cotea este si fin psiholog fiindca a citit in schimbul nostru de priviri replicile nerostite:
-La mine este litera de lege sa nu schimb regulile din mers! Nu percep un ban in plus fata de suma comunicata la inceput!
Astazi, magnetii de pe frigider primiti cadou de la el cu cele mai frumoase poze de la nunta atrag multe priviri si multa admiratie, iar cartea nuntii noastre merge din mana in mana.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *