Cele mai moderne tratamente fizioterapeutice, la spitalul Oxygene din Otopeni!

In urma cu un deceniu a fost fondat Spitalul de fizioterapie otopeni. Spitalul Oxygene, asa cum este de fapt numit acesta, este prima unitate particulara de acest gen autorizata de Ministerul Sanatatii, fiind una din unitatile spitalicesti care au contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Actul medical este administrat la standarde occidentale, pacientii acestei clinici bucurandu-se de atentia unor profesionisti care au acumulat o pretioasa experienta in domeniul lor de activitate.
Echipa de cadre medicale de la Spitalul Oxygene acorda o mare grija confortului pacientilor, acestia fiind cazati in in camere de 2 si 3 paturi, dotate cu televizor LCD, sistem de climatizare, paturi confortabile cu optiuni multiple si echipamente de monitorizare performante.

Spitalul Oxygene, care are in dotare aparatura moderna de evaluare clinica si de fizioterapie, ofera o bogata gama de tratamente fizioterapeutice, cum ar fi: tecaterapia, terapia cu laser, baile galvanice, terapia cu ultrasunete, hidroterapia si termoterapia. In continuare, vom incerca sa facem o scurta prezentare a acestor metode terapeutice.
Tecarterapia sau diatermia de contact capacitiv-rezistiv este o tehnologie care utilizează radiofrecventa si se realizaeza cu ajutorul unor echipamente electromice capabile sa genereze curenti sinusoidali de inalta frecventa care sunt aplicati pe corpul pacientilor prin intermediul a doi electrozi din inox, pentru transferul de energie capacitiv si rezistiv. Curentul nu se transmite prin contact direct, ci prin inductie, producand astfel o caldura interna care genereaza o intensă stimulare la nivel celular, accelerand procesul natural de vindecare a organismului, reducand astfel perioada de refacere. Datorita celor două moduri – capacitiv sii rezistiv – actiunile produse sunt concentrate atat pe tesuturile moi, de suprafaaă, cat si pe cele profunde, rezistente.

LASER este acronimul expresiei anglo-saxone „Light Amplified by Stimulated Emission of Radiation”, adica „lumina amplificata prin stimularea emisiei de radiatie”. Laserii medicali au multiple aplicatii, de la terapia durerii pana la biostimularea celulara. Dintre efectele terapiei cu laser mentionam: diminuarea durerilor acute si cornice, accelerarea vindecarii plagilor, acelerarea formarii si cresterii calusului si regenerarea mai rapida a nervilor sectionati.
Baile galvanice combina actiunea curentului continuu cu efectul termic al apei, recomandandu-se pentru tratarea unor regiuni mai întinse sau a intregului corp. Acest tip de procedura fizioterapeutica este folosita in principal pentru tratarea atrofilor musculare care apar dupa imobilizări prelungite, in terapia durerii de origine nervoasă sau musculara, pentru afectiuni ale articulatiilor si in insuficienta venoasa cronica.

Terapia cu ultrasunete are efecte analgezice, miorelaxante, vasculotrofice, fibrolitice si antiinflamatorii, fiind recomandata in tratarea diferitelor tipuri de artroza, a suferintelor tesuturilor moi (mialgii, tendinite etc), a afectiunilor de natura ortopedico-traumatica, a celor dermatologice, neurologice si ginecologice.
Hidroterapia actioneaza ca stimulator vascular al intregului organism aflat sub apa, fiind folosita in tratamentul starilor post-traumatice si al leziunilor incheieturilor, al circulatiei slabe a sangelui in membre, al ischemiee, poliomielitei spastice sau slabe si al obezitatii.

Termoterapia este recomandata indeosebi in afectiuni cronice ale incheieturilor, pentru dureri articulare sau afectiuni cauzate de tulburari ale circulatiei periferice venoase ale membrelor. Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa contactati conducerea Spitalului Oxygene, a carui adresa este: Str. Petre Ispirescu nr. 6, Otopeni, Romania.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *