Calatoria pe drumul fara de intoarcere

Cine a stiut atunci ca va fi ultima ei calatorie si ca o vom aduce acasa in patru scanduri? Poate ca am fi strans-o mai cu putere in brate pe fiica noastra si nu o lasam sa plece. I-am fi ascuns hainele, actele, banii si biletul de avion, am fi incuiat-o in casa, dar te poti incuia de moarte?

Cred ca atunci cand iti vine sorocul, moartea intra si pe gaura cheii la tine in camera.
Doamne, ce trista poveste! Inca nu ne-am revenit din soc. Vorbim despre ea, si parca ar fi o straina…Ea era asa de vie, incat nu se poate sa fi murit! Doamne, de ce il mai lasi sa traiasca pe criminal? A ucis-o din gelozie, i-a curmat viata, desi era nevinovata.

Fata noastra cea cuminte si frumoasa a plecat sa lucreze ca receptionera (stia italiana la perfectie, terminase si facultatea) la un hotel, iar patronul a indragit-o pe loc. Abia ne-am intors de la nunta, cand ne-a spus plangand la telefon cat era de gelos! Nu suporta sa o vada apropiindu-se de alt barbat, ii facea public scene. Noaptea trecuta am primit trista veste: fiica nostra fusese impuscata cu sange rece fiindca vorbea cu un client al hotelului in cel mai politicos si distant mod cu putinta.

Cine ar fi putut sa faca lumina in acesta incalcita poveste, fiindca noi, doi batrani napastuiti, nu mai aveam putere si lacrimi.
-Apeleti la o firma de repatriere decedati, ne sfatui cineva!
-Cum sa-mi aduc eu floarea acasa moarta? Cine ma ajuta pe mine sa o imbrac frumos, sa o machiez, sa-i aleg cele mai frumoase lucrusoare, sa o pun in sicriul potrivit si sa mi-o aduc acasa?
M-am trezit bocind prin curte de rasuna toata comuna. Stiam ca ea nu si-ar fi dorit sa fac asta si ca nu este deloc decent comportamentul meu, dar nu puteam sa tin in mine durerea.
Atunci s-a apropiat de mine vecina careia ii murise baiatul in Germania si m-a imbarbatat:
-Stiu cat este de greu, dar te rog, sa te linistesti si sa ma asculti! Da-mi voie sa te sfatuiesc, fiindca am trecut prin aceeasi situatie! Voi trebuie sa-i pregatiti ultima calatorie si sa supravegheati ca totul sa fie perfect. Nu puteti face asta personal, fiindca nu mai sunteti tineri, iar durerea v-a coplesit. De ce exista Servicii Funerare Nicolas? Da acum un telefon si imputerniceste-i sa faca totul pentru fiica voastra ca sa-si gaseasca linistea in pamantul din sat! Ei se vor ocupa de tot, iar serviciile vor fi la superlativ.
Dosarul de repatriere va fi perfect, sicriul de zinc, introdus in cel de esenta lemnoasa tare, hainele impecabile, ranile de pe fata sterse de machiaj. Va fi adusa cu o masina foarte buna in tara, iar soferul atent, politicos isi va indeplini cu respect misiunea.
Tot ce va ramane de facut este sa va pregatiti sufleteste sa o primiti acasa pentru ultima data, apoi sa mergeti impreuna pana la cimitir. Mai departe, drumul care destinatia necunoscuta il va face singura…

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *