Brand RO. Află care sunt cele mai puternice 100 branduri româneşti!

Campionul brandurilor româneşti este la această ediţie Borsec, care revine, dupa trei ani, în fruntea clasamentului. Brandul Borsec, cu o tradiție de sute de ani, este binecunoscut peste hotare, fiind exportat în 19 țări, și lider de piață în România. Pe locul al doilea in top regasim Gerovital, fostul lider de anul trecut.

Top 10 marci romanesti

Top 10 marci romanesti

 Anul acesta, romanii au declarat, despre mărcile românești, că sunt simple, naturale, cu tradiție, la un preț bun, durabile și originale. Astăzi ȘTIM CINE SUNTEM! Toate studiile din ultimii ani indică o tendință clară a românilor de reorganizare valorică, reorganizare de țară și reorganizare a noastră ca indivizi, iar noi, Unlock, suntem mândri că studiul despre cele mai puternice branduri este de opt ani martor al acestor schimbări. 

Alexandra Cojocaru, Quantitative Research Manager, Unlock Market Research

Campionul brandurilor româneşti este la această ediţie Borsec, care revine, dupa trei ani, în fruntea clasamentului. Brandul Borsec, cu o tradiție de sute de ani, este binecunoscut peste hotare, fiind exportat în 19 țări, și lider de piață în România. Pe locul al doilea in top regasim Gerovital, fostul lider de anul trecut. Cele doua branduri sunt urmate de Arctic, Farmec, Dero, Dorna, eMAG, Elmiplant, Napolact şi Aqua Carpatica.

Primul studiu de piaţă despre valoarea şi impactul brandurilor româneşti, “Brand RO. Cele mai puternice 100 branduri româneşti”, a ajuns anul acesta la a opta ediţie, Cercetarea este realizată de Biz şi compania de cercetare Unlock Market Research şi a fost prezentată ieri la conferința Brand RO.

Metodologia studiului:

Brand RO măsoară “puterea” mărcilor româneşti din perspectiva investiţiei de încredere şi afectivitate care le este acordată de către consumatori, fără a lua în calcul indici financiari și comerciali.

Studiul are la bază 1.000 de interviuri online şi este reprezentativ la nivel urban, la nivel de regiune, grad de urbanizare, impărţire pe sex şi vârstă a populaţiei intre 18 şi 55 de ani.

Performanţa mărcilor româneşti este măsurată în baza a trei indicatori: importanța mărcii, gradul de utilizare şi notorietatea ei. Importanţa unei mărci pentru consumator a fost măsurată cu ajutorul metodologiei MaxDiff (Maximum Differentiation Scaling) și toate analizele, au fost realizate la nivel de categorie, în total având 10 categorii de produse.

Respondenţii au realizat alegeri între calupuri de mărci, respectiv au ales care este cea mai importantă și care este cea mai puțin importantă marcă pentru ei. Aceștia au făcut alegeri multiple între combinații unice de mărci. În urma acestor alegeri a fost calculat un indice de preferinţă pentru fiecare marcă care ulterior  a fost analizat împreună cu indicele de importanţă al fiecărei categorii în parte, obținându-se astfel topul final.

O marcă este cu atât mai puternică din perspectiva românismului cu cât reuşeşte să-şi menţină poziţia în top, indiferent de fluctuaţiile socio-economice specifice ultimilor ani.

Prezentarea clasamentului, a metodologiei şi a concluziilor topului se găsesc pe www.revistabiz.ro şi în ediţia tipărită a revistei Biz. Rezultatele studiului pot fi citite integral în a opta ediţie a cărţii “100 cele mai puternice branduri româneşti”, pe care o puteţi comanda la adresa de email lelia.petrescu@revistabiz.ro.

***

Despre Brand RO Brand RO este primul eveniment dedicat brandurilor româneşti. De 9 ani reuşeşte performanţa să reunească  cei mai importanţi specialişti din branding şi marketing, manageri şi antreprenori, profesionişti din domeniul publicităţii şi  lideri de opinie.

Este un eveniment dedicat analizei strategiilor brandurilor româneşti în lupta lor de diferenţiere faţă de marile branduri internaţionale precum şi dezbaterilor despre provocările şi oportunităţile pe care momentul actual şi contextul global le prezintă. Mai multe informaţii despre eveniment se găsesc pe www.revistabiz.ro/Brand RO2017.

***

Despre Biz Biz este brandul care reunește o puternică comunitate de oameni de afaceri, atât online, cât și offline. Revista s-a impus prin realizarea unor importante studii și topuri în parteneriat cu agenții de research, pe cele mai importante domenii de activitate din România: Top 50 companii performante, Anuarul directorilor de marketing, Top 20 companii IT pentru care merită să lucrezi, Topul agențiilor de PR din România, Brand Ro sau BizTech.

Biz este unic laureat al Red Dot din România. În premieră absolută pentru România, Brandient și Biz au câștigat legendarul premiu Red Dot Design Award, cea mai prestigioasă competiție internațională de design, pentru coperta ediției Biz Singapore.

Jurnaliștii revistei au lansat puternice campanii de conștientizare a valorilor românești (Susținem inovația, Sunt un țăran) sau proiecte unice în lume precum Biz Marketing Xchange, provocarea prin care cei mai importanți directori de marketing din România își schimbă, pentru o zi, compania în care lucrează. O altă inovație este Biz World, care constă în ediții ale revistei realizate integral peste hotarele țării, în Bruxelles, Londra, SUA, Germania, Singapore, Franța și Austria. Biz este un brand unic în mass-media de afaceri din România și de 15 ani organizează puternice evenimente de afaceri în 9 orașe din țară și 8 capitale din lume, de pe 3 continente.

www.revistabiz.ro

Despre Unlock Market Research Unlock este o companie de consumer know-how şi cercetare de piaţă cu capital 100% românesc, înfiinţată în 2008. Unlock este specializată în studii de strategie de brand şi marketing cultural, centrate pe descoperirea de insight-uri despre oameni, categorii şi branduri care să contribuie la creşterea clienţilor pentru care lucrează. Calitatea proiectelor companiei a dus la recunoaşterea acesteia dincolo de România, Unlock coordonând în prezent cercetări internaţionale, nu doar locale. Unlock este frecvent numit ca partener strategic în numeroase cazuri de Effie, cei mai mulţi dintre clienţii săi fiind de altfel şi premiaţi. La sfârşitul anului 2014 Unlock a trecut printr-un proces de repoziţionare şi schimbare de logo, transformându-se în agenţie de consumer know-how integrat (cercetare de piaţă, data mining, poziţionare de brand, insight generation, consumer trends innovation). Unlock se adaptează astfel la noile reguli de marketing care vizează raportarea la om în totalitatea sa, şi nu doar din rolul de consumator al unei categorii. Noul scop al agenţiei este acela de a-ţi ajuta clienţii să-şi crească cota de piaţă fiind relevanţi pentru consumatorii de azi, tehnologizaţi, super informaţi şi mult mai încrezători în forţele proprii. Unlock ajută brandurile să crească şi să schimbe lumea în bine, pentru oameni.

www.unlock-research.com

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *