Elaborarea Bugetului General al Uniunii Europene se face cu ajutorul Aplicatiei Comune de Buget Integrat (CIBA), un sistem IT fundamental de business

SIVECO face parte din consortiul selectat de Comisia Europeana pentru a oferi suport tehnic pentru acest sistem IT

Recent, Comisia Europeana a selectat consortiul care va oferi suport tehnic pentru sistemul critic de business folosit in construirea bugetului Uniunii Europene. SIVECO Romania face parte din acest consortiu, alaturi de Infeurope SA, din Luxemburg.

Valoarea contractului este de 664.620 Euro pe o durata de 4 ani.

Bugetul Uniunii Europene este un document oficial, publicat de catre Oficiul de Publicatii o data pe an. El contine o impartire detaliata, pe articole, a veniturilor si cheltuielilor bugetate pentru anul in curs, cuprinzand o serie de informatii organizate si prezentate intr-o structura predefinita.

Bugetul este publicat in toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Dimensiunea aproximativa a principalelor documente de buget (pentru fiecare limba) este de 2.284 pagini. Totalul documentelor ajunge in prezent la aproximativ 52.500 pagini pentru toate limbile recunoscute in statele membre ale Uniunii Europene.

Fiecare document este produs in versiune Draft si Finala, astfel ca volumul total al documentelor atinge circa 105.000 pagini tiparite pe an (pentru documentele principale). Bugetul este realizat prin eforturile combinate a circa 800 de contributori, din 10 institutii.

Pentru a gestiona un document de o asemenea importanta, complexitate si volum, este nevoie de un sistem IT critic de business, iar acesta este CIBA , un instrument interinstitutional multilingvistic care permite diferitilor actori (autori, traducatori, corectori si tipografi), sa modifice datele continute in documentele privind bugetul care urmeaza sa fie utilizate in cadrul procedurilor bugetare, iar in cele din urma sa fie publicate, atat online (http://eur-lex.europa.eu/budget/www/index-en.htm), cat si in Jurnalul Oficial al UE (http://publications.europa.eu/official/index_en.htm).

“CIBA este o aplicatie speciala, iar suportul IT implica o intelegere profunda a proceselor bugetare (cine, ce face si cand) si cunostinte detaliate despre cum functioneaza diferitele elemente ale sistemului IT si despre modul in care functioneaza ele impreuna. CIBA este un sistem de productie utilizat pentru amendamentele create de comitete si de grupurile politice pe parcursul procedurii bugetare din Parlamentul European (si in timpul acestei perioade Parlamentul creeaza aproximativ 2.400 de amendamente). CIBA este, de asemenea un sistem care creaza o serie de documente bugetare folosite de autoritati in procesul de decizie. Nu in ultimul rand, CIBA este sursa pentru doua tipuri de documente produse pentru procesul de conciliere: documente de intrare si documente de iesire. Suntem extrem de onorati sa lucram la acest proiect, confirmand inca o data pozitia noastra de furnizor IT traditional pentru organizatiile Uniunii Europene, intrucat SIVECO Romania a contribuit pana acum la peste 20 de proiecte finantate de Comisia Europeana”, declara Florin Ilia, Presedinte si Director General al SIVECO Romania.

Consortiul IT livreaza suport technic si servicii de testare.

Incepand cu anul 2009, SIVECO Romania, impreuna cu partenerii sai, desfasoara peste 20 de proiecte IT pentru Comisia Europeana cu beneficii directe pentru toti cetatenii UE, fiind singura companie romaneasca de software care furnizeaza direct servicii IT organismelor centrale ale Comisiei Europene.

Printre clientii guvernamentali europeni de referinta ai SIVECO se numara: DG Connect, DG Taxud, Oficiul de Publicatii al Uniunii Europene, DG Justitie, DG Sanco, Agentia Executiva pentru Consumatori, Sanatate, Agricultura si Alimentatie – CHAFEA, Eurostat – Institutul de Statistica al Uniunii Europene, Oficiul de Cooperare EuropeAid.

Serviciile furnizate de SIVECO Romania includ dezvoltarea de sisteme financiare, solutii de management al documentelor si continutului, aplicatii administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web si sisteme de eLearning.

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari.

De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *