Jurizarea a început: magazinele online înscrise în Competiția GPeC 2016 se află în prima etapă de evaluare!

23 de experți în e-commerce, marketing online, SEO, Mobile, securitate și legile internetului – membri în Juriul Competiției Magazinelor Online GPeC 2016 – au început de vineri, 24 iunie, să evalueze website-urile comercianților înscriși în concurs. Fiecare website este auditat ținând cont de peste 120 de criterii de evaluare menite să îmbunătățească experiența utilizatorilor și creșterea vânzărilor magazinelor online.
Jurizarea a început: magazinele online înscrise în Competiția GPeC 2016 se află în prima etapă de evaluare!
Dacă vrem să creștem piața de e-commerce din România, trebuie să creștem standardele calitative ale magazinelor online, în așa fel încât utilizatorii să aibă parte de experiențe de cumpărare plăcute și să revină. Noi asta facem de 11 ani la GPeC, de aceea suntem intolerabili cu website-urile care nu respectă minimul de obligații legale și regulile de bun simț în comerțul electronic.
Andrei Radu, CEO & Founder GPeC

Mai mult de 100 de magazine online au ales să se înscrie anul acesta în Competiția GPeC, evenimentul de referință în e-commerce. Potrivit lui Andrei Radu – Founder & CEO GPeC – “nu mai puțin de 17 magazine online din cele peste 100 care și-au exprimat intenția de participare au fost refuzate, acestea neîndeplinind în totalitate criteriile de preselecție sau nerespectând Regulamentul Competiției GPeC.”

Potrivit reprezentanților GPeC, website-urile care nu afișau informațiile de contact, care nu ofereau posibilitatea plasării de comenzi online sau al căror flux de comandă nu funcționa ori se bloca în anumiți pași (de pildă, nefuncționarea modulului de plată online prin card, deși era prezentată această opțiune utilizatorilor), au fost eliminate încă din procesul de preselecție al Competiției.

“Deși par lucruri banale, din păcate există încă așa-zise magazine online care nu au înțeles să respecte legislația în vigoare și, mai ales, pe utilizator – potențialul lor client. Dacă vrem să creștem piața de e-commerce din România, trebuie să creștem standardele calitative ale magazinelor online, în așa fel încât utilizatorii să aibă parte de experiențe de cumpărare plăcute și să revină. Noi asta facem de 11 ani la GPeC, de aceea suntem intolerabili cu website-urile care nu respectă minimul de obligații legale și regulile de bun simț în comerțul electronic”, spune Andrei Radu.

În urma preselecției, doar 90 din cele peste 100 de magazine online au fost acceptate în Competiția GPeC, iar în acest moment ele se află în prima etapă de evaluare care se va încheia pe 8 iulie.

În această perioadă, juriul GPeC format din 23 de specialiști recunoscuți ca autorități în piața de e-commerce din România, analizează cele 90 de magazine online ținând cont de peste 120 de criterii esențiale pentru fiecare website în parte.

Sunt evaluate aspectele de design, usability, customer experience, funcționalități, prezență mobile, SEO, securitate, juridic, prezență în social media, marketing și comunicare online – pe scurt, tot ce este important pentru un business online în așa fel încât să își optimizeze website-ul și să vândă mai mult, iar utilizatorii să aibă parte de experiențe memorabile de shopping.

Pe lângă notele acordate pentru fiecare din cele peste 120 de criterii, juriul GPeC oferă explicații și recomandări despre cum ar putea fi îmbunătățite anumite aspecte, astfel încât magazinele online să știe exact ce și cum să remedieze pentru a crește afacerea.

În plus, magazinele online vor avea posibilitatea să discute față în față cu juriul GPeC în cadrul „Întâlnirilor Consultative GPeC” care se vor desfășura la București, pe 14 iulie 2016. În cadrul Întâlnirilor, magazinele pot dezbate asupra raportului de evaluare chiar cu jurații care le-au analizat website-urile, pot cere sfaturi și recomandări suplimentare, beneficiind – astfel – de consultanță avizată din partea specialiștilor. Cei care nu pot ajunge fizic la întâlniri, au posibilitatea dezbaterilor prin e-mail.

În urma primei etape de evaluare și a Întâlnirilor Consultative GPeC, magazinele au la dispoziție aprox. 2 luni pentru a remedia problemele semnalate de Juriul GPeC, ulterior fiind reevaluate în etapa finală de jurizare din perioada 19 septembrie – 19 octombrie. Media notelor obținute în cele două etape de jurizare, va desemna clasamentul câștigătorilor Competiției GPeC 2016, Festivitatea de Premiere Gala Premiilor eCommerce desfășurându-se în luna noiembrie.

Potrivit organizatorilor, în următoarele zile va fi publicată lista integrală a magazinelor online înscrise în Competiția GPeC pe website-ul evenimentului: www.gpec.ro. Componența Juriului (în actualizare) poate fi deja consultată pe website-ul GPeC.

“Felicitări și maximă admirație pentru magazinele online înscrise anul acesta în Competiție! Dacă toate website-urile din România ar înțelege să crească calitatea serviciilor și să fie mereu mai bune așa cum o fac magazinele înscrise la GPeC, am avea o piață de e-commerce mult mai dezvoltată”, spune Andrei Radu.

“Nu pot să închei fără a le mulțumi juraților GPeC – oameni cu vastă experiență în e-commerce și digital marketing – care își dedică timpul și know-how-ul pentru a pune umărul la creșterea calității magazinelor online și, implicit, a pieței. Jos pălăria!”, conchide Andrei Radu.

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *